UTRIKES. Den sittande presidenten Vladimir Putin vann väntat söndagens ryska presidentval. Putin fick hela 76,6 procent av rösterna.

Under söndagen hölls ett presidentval i Ryssland inför vilket den sittande presidenten Vladimir Putin var storfavorit. Precis som prognoserna förutspått blev det också en jordskredsseger för västglobalisternas store antagonist som kammade hem hela 76,6 procent av rösterna. Kommunistpartiets Pavel Grudinin och nationalisten Vladimir Zhirinovsky fick 11,8 respektive 5,7 procent.

— Vi måste säkra ekonomins tillväxt och göra den innovativ. Vi måste utveckla sjukvården, utbildning, industriell produktion, infrastruktur och andra delar som är fundamentala för att föra vårt land framåt och öka våra medborgares levnadsstandard, har Putin kommenterat efter valet.

Han försäkrar också att Ryssland inte kommer att öka utgifterna för militären och att de inte vill ha en militär upprustning.

Första gången Putin valdes till president var 2000. Mellan 2008-2012 fick han dock stå tillbaka på grund av den ryska grundlagens utformning. Putin kommer nu att vara Rysslands president till 2024, då han kommer att vara 72 år gammal.

Källor:
Vladimir Putin decisively re-elected as Russian president after 99% of votes counted
Putin reveals primary objective of new presidential term


  • Publicerad:
    2018-03-19 19:50