FRANKRIKE. Den franska journalisten Marc Endeweld berättar i en intervju att landets president, Emmanuel Macron är besatt av att tala om folkutbytet. Det vill säga att vita fransmän ska bytas ut mot utlänningar. 

Det är i en intervju med tidningen Valeurs Actuelles som den franska journalisten Marc Endewald avslöjar att president Emmanuell Macron gärna talar om folkutbytet när han berättar om invandring.

Endewald beskriver att Macron är besatt av konceptet med ett folkutbyte och att han även i privata samtal använder begreppet när han pratar politik. Frankrike har länge utsatts för en stor massinvandring från mellanöstern och afrika. Bara 2017 sökte 100 000 invandrare asyl i landet.

Eftersom de flesta familjer som invandrar in i Europa får många fler barn än vad vita människor får, leder massinvandringen till slut till att de vita européerna byts ut mot icke-vita, det blir ett folkutbyte. Något som Macron säkerligen också vet om.

Konceptet har länge avfärdats av regeringar, media, universitet och andra för att vara en konspirationsteori. Nu talar alltså Macron helt öppet om hur folkutbytet i Frankrike ska gå till.

I Sverige har Filipstads kommun utgjort ett skrämmande exempel när det gäller folkutbytet. Kommunens integrationsansvarig, Jim Frölander berättade rakt ut om folkutbytet under en intervju i SVT:s Uppdrag Granskning.

— Vi håller på och byter befolkning. Det kan man tycka vad man vill om, det beror på hur man är lagd. Men det är bara konstaterande av fakta att det faktiskt är det vi håller på att göra och då måste vi förhålla oss till det, sade Frölander.


  • Publicerad:
    2020-11-26 19:20