SPEL. De judiska tidningarna Expressen och USA-baserade CNN är förskräckta över att barn i Nordkorea spelar TV-spel där man dödar amerikaner. Detta efter decennier av spelpropaganda där man spelar som amerikanska ”hjältar” som dödar folk från Ryssland, NS-Tyskland och arabvärlden.

Bonnier-blaskan Expressen har genom kontakter med det likaledes judiska TV-bolaget CNN fått en exklusiv inblick i det isolationistiska landet Nordkorea. Det är CNN-journalisten Will Ripley som har fått exklusiv tillgång till landet för att rapportera om hur det ser ut i Nordkorea i dagsläget.

På sin resa möter han några barn, både pojkar och flickor, som spelar såkallade Light Gun-spel, spel där du håller i ett plastvapen och skjuter fienden som kommer upp på skärmen. Ripley säger i dokumentären att ”dessa spel tränar upp barn för framtiden då de ska göra värnplikt”. Han går sedan fram till två barn och frågar dem om vad som är bäst med spelet varpå de svarar ”att döda fienden”. När Ripley frågar vem fienden är svarar barnen ”amerikaner”, vilket CNN-journalisten beskriver som ett ”isande” svar.

Judiska tidningar har dock varit tysta om att gamers under flera års tid har mördat ryssar, nationalsocialister och muslimer i diverse spel. Den enda gång de blivit arga är när zombie-spelserien Resident Evil i sin femte upplaga tog plats i Afrika, då PK-journalisterna gnällde över att alla zombies var svarta och att huvudkaraktären var vit.

Källa:
Pojkarna spelar TV-spel – dödar amerikaner


  • Publicerad:
    2017-11-17 20:40