Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Studie: Knapp majoritet spelar TV-/datorspel

Av Redaktionen, 2017-11-27
redaktionen@nordfront.se

VECKANS FRÅGA. Enligt en tidigare undersökning från 2015 spelar 62 procent av Sveriges online-befolkning (16-64 år) datorspel. Enligt Nordfronts undersökning är det 54 procent som spelar spel.

Under förra veckan rapporterade Nordfront hur det antinationella sionistspelet ”Wolfenstein 2: The New Colossus” som släpptes i oktober går katastrofalt dåligt försäljningsmässigt.

Alla spel är dock inte politiskt korrekta. I det populära bilspelet ”Need for speed” kunde man lackera om bilen med färdiga motiv bland annat med hakkors och tyska SS-symboler.

I en modifierad version av det klassiska förstapersonsskjutspelet Doom, som blivit populärt bland datorspelare, kan du spela som den rasistiska ”memen” Moonman och skjuta på icke-vita. I spelet kan man välja mellan att spela som Moonman själv, den antiglobalistiske serietecknaren Ben Garrison eller som Adolf Hitler.

Förutom spel med associationer till Tredje riket innehåller fantasy-spel inte sällan mer traditionella ideal och subtila inslag av raskamp.

Nordfront ställde frågan till sina läsare hur många som spelar, dator-, TV-, samt mobilspel. Det visar sig att 54 procent spelar spel medan 43 procent inte gör det.

De som inte spelar förstår inte poängen med spelandet (20 procent av de svarande) eller hinner inte (16 procent).

Vi bad också de svarande utveckla varför spelande är bra/dåligt i kommentarsfältet. Lefflan, som inte spelar så mycket längre och ändå menar att spelande bör ske med måtta, skriver:

Det positiva med datorspelande (online spelande) som avkoppling är att man kan slå två flugor i en smäll, bedriva nätaktivism samtidigt som man spelar och kopplar av.

Veckans fråga är nu avslutad. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2017-11-27 11:30