UNDERHÅLLNING. Juden Luc Bernard rasar över att ”förintelsen” inte tas med i datorspelet Wolfenstein: The new order.

wolfenstein-531-610

Nästa år släpps Wolfenstein: The new order, det senaste spelet i Wolfenstein-serien. I och med detta har den judiska spelskaparen Luc Bernard beklagat sig över att speltillverkarna inte tagit med någonting om ”förintelsen” i spelet. I en intervju med Gamebeat uttrycker han sig på följande sätt:

”Titta på det nya ’Wolfenstein’. Jag tror att de har nazistrobotar eller något liknande. Det är vad jag skulle kalla motbjudande. Jag skulle nästan säga att det spottar på det som hände under andra världskriget. De tar det nazisterna representerade – folkmord, mördandet av så många människor – och de får det att framstå som en leksak, ett spel. Det är en förolämpning mot förintelsen.”

Att de svenska spelutvecklarna Machinegames som skapat spelet inte ens nämner ”förintelsen” i spelet anser Bernard är en värre skymf än om den förekommit på något sätt i spelet. ”Det är värre. Jag känner väldigt starkt för det här. De låtsas som att Förintelsen inte ens hänt. Det är vad andra världskriget handlade om, och de ignorerar det fullständigt”, sa han.

Källa:
”Wolfenstein” får hård kritik


  • Publicerad:
    2013-09-21 16:30