IT. Stockholm Pride står bakom lanseringen av en pride-modifikation av spelet Grand Theft Auto 5. Paraden som möjliggörs genom modden görs osårbar för att ”kärleken alltid vinner”.


Inte ens fiktiva städer i datorspel slipper undan homolobbyns parader längre.

Nu lanseras en spel-modifikation till det populära spelet Grand Theft Auto 5. Det är den kulturmarxistiska och kärnfamiljshetsande gruppen Stockholm Pride som står bakom modifikationen ”Los Santos Pride”. Det som modden sätter igång är en prideparad i den fiktiva staden Los Santos i spelet, man får även tillgång till pridekläder och regnbågsflaggor.

När modifieringsteamet först började programmera ville man att modden skulle följa GTA:s ”öppna värld”-policy men skaparna insåg snart att spelare skulle kunna utföra en massaker av homosexuella i spelet genom att använda vapen och bilar. Därför gjorde man pride-tåget i spelet odödligt och osårbart. Vilket betyder att ingen kan stoppa prideparadens framfart.

William Lothman, PR-ansvarig för Los Santos Pride, säger:

— Vi beslutade att göra den oförstörbar – bara för att visa att kärleken alltid segrar.

Modden släpps lagom till prideveckan i Stockholm och finns enbart till PC-varianten av spelserien som är mest känd för att tänja på gränser och innehåller bland annat alkohol, droger sex och våld.

Los Santos Pride är gratis och enligt utvecklarna fanns det aldrig några ekonomiska drivkrafter bakom skapandet.

Källa:
Celebrate Pride in Grand Theft Auto 5 with this free PC mod


  • Publicerad:
    2016-07-20 11:30