UTRIKES. Nordkorea kritiserar Donald Trump starkt efter att han erkände Jerusalem som Israels huvudstad. Han blev bland annat kallad för en senil gubbe.

Nordkorea är kritiskt till Donald Trumps beslut om att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad.

Under den senaste tiden har det varit väldigt oroligt i flera håll i världen. Detta efter att sionisten Donald Trump erkände Jerusalem som Israels huvudstad. Nordkoreanerna är väldigt kritiska till Trump och kallar honom för en senil gubbe i ett uttalande som under lördagen publicerades av Nordkoreas statsmedia. De kallar även beslutet för hänsynslöst och en ond handling.

— Detta drag visar tydligt för hela världen vem som är världsfredens och säkerhetens förstörare, vem som är paria och skurk i världssamfundet, säger en talesman för Nordkoreas utrikesdepartementet om beslutet.

Nordkorea väljer att ställa sig på Palestinas sida i konflikten. Enligt det senaste uttalandet från den statsägda nyhetsapparaten, Korean Central News Agency, säger de att man starkt fördömer USA:s beslut att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad. Nordkorea uttryckte sig även om fast stöd och solidaritet för sina palestinska och arabiska fränder som kämpar för att vinna sina legitima rättigheter.

Källa:
N. Korea condemns ’dotard’ Trump over Jerusalem


  • Publicerad:
    2017-12-09 20:55