#MeToo. Ett ledande språkrör för #MeToo-kampanjen utreds nu själv för sexuella trakasserier.

Demokraten Christina Garcia, som arbetar inom Kaliforniens statsförsamling, blev under förra året känd som språkrör och kampanjarbetare för #MeToo. Hon prydde även ett uppslag i Time Magazine över kvinnliga offer för sextrakasserier.

Nu tycks det som att Garcia själv sextrakasserat män i sitt arbete där hon bland annat utnyttjat sin maktposition.

Den första anklagelsen kommer från Daniel Fierro som var 25 år och arbetade som biträde inom statsförsamlingen vid tidpunkten. En berusad Garcia ska ha sökt upp honom efter statsförsamlingens årliga softball-match och klämt honom på skinkan och försökt ta honom mellan benen. Fierro ville inte vara med om detta utan lämnade snabbt platsen.

Den andra gången som #MeToo-stjärnan sliskade sig var gentemot en lobbyist för delstatens huvudstad Sacramento. Mannen, som vill vara anonym, berättar att Garcia hade druckit stora mängder alkohol vid en penninginsamling förra året.

Mannen berättar att han ville lämna insamlingen, delvis på grund av en berusad och odräglig Garcia som flirtat med honom hela kvällen, men att hon fick fatt i honom vid dörren.

— Hon kom tillbaka och viskade riktigt nära och jag kunde känna spritlukten och se att hon var ganska långt borta. Hon tittade på mig en sekund och sa: ”Jag har satt ett mål för mig själv att knulla dig”, berättar lobbyisten för Politico.

Efter att Garcia berättat om sitt mål så ”går hon fram till mig och sträcker sig för att ta mig på skrevet”, berättar mannen vidare. Mannen stoppade Garcia och sa till henne att ”det där kommer inte att hända”.

Garcia har själv anklagat män för att ha tagit henne på rumpan och brösten. Hon har själv sagt att alkohol inte är en godtagbar ursäkt för sexuella trakasserier.

Källa:
#MeToo movement lawmaker investigated for sexual misconduct allegations 


  • Publicerad:
    2018-02-10 14:20