UTRIKES. Det har nu kommit fram att en kvinnlig #MeToo-aktivist har utsatt en då 17-årig pojke för sexuella övergrepp för att sedan betala för hans tystnad.

Den italienska skådespelerskan och regissören Asia Argento, som varit tongivande under #MeToo-jippot, har nu gått med på en förlikning efter att ha blivit anklagad för ett sexuellt övergrepp på den då 17-åriga skådespelaren och rockmusikern Jimmy Bennett.

De båda har ett långt förflutet tillsammans, där Argento har varit en slags modersfigur åt Bennet när han växt upp. Bennett var endast sju år när han blev tilldelad en roll i filmen “The Heart Is Deceitful Above All Things” från 2004, en film som Argento både regisserade, medverkade i samt delvis författade manuset till.

Filmen baseras på en bok skriven av författaren JT LeRoy och handlar om ett bisarrt förhållandet mellan en narkotikamissbrukande mor och hennes son. Argentos karaktär klär bland annat ut sin son till en flicka för att locka till sig män. Pojken blir även våldtagen i filmen.

Bennett, som idag är 22 år, har uppgett att de två hade sex på ett hotellrum i Kalifornien år 2013. Han var vid tillfället endast 17 år och i Kalifornien får en myndig person inte ha sex med någon som är under 18 år. Bennet ska därefter ha fått 380 000 dollar av Argento för att hålla tyst om övergreppet. Detta hände även kort efter det att 42-åriga Argento gick ut och påstod att Hollywoodjuden Harvey Weinstein hade våldtagit henne.

Källa:
Asia Argento, a #MeToo Leader, Made a Deal With Her Own Accuser


  • Publicerad:
    2018-08-20 19:15