SVERIGE. Sara Skyttedal har kritiserats för sitt val att skaffa mulattbarn.

EU-parlamentarikern Sara Skyttedal (KD) väntar tvillingar. Pappan antas vara en svart man vid namn Jimmy Dihang som är Skyttedals partner.

I samband med att Skyttedal utannonserade sin graviditet under gårdagen fick hon hård kritik på Twitter för sitt val att skaffa rasblandade barn. ”Grattis till ditt utträde från den svenska folkstammen”, skrev en kritiker. En annan skrev:

Du är inte välkommen tillbaka till vår folkgrupp och gemenskap. Glöm aldrig det. Svarta barn kan aldrig bli svenska.

Huruvida Skyttedal själv noterade detta är oklart, men den judiska tidningen Expressen har åtminstone noterat kommentarerna och kontaktat Skyttedal för att uppmuntra henne att försvara rasblandning.

— Det är klart att det är fullkomligt vedervärdigt att man kan önska livet av mina ofödda barn bara för att de kommer ha en annan lite mörkare pigmentering än vad jag har, säger hon till Expressen.

Skyttedal har alltså gått på de teorier som gör gällande att rasliga skillnader bara sitter i det yttre, vilket är helt fel men något som bland annat Bonniers tidningar i Sverige brukar sprida. Svaret antyder också att hon anser att abort är mord, vilket vanligtvis anses vara en radikal uppfattning i Sverige som har en väldigt liberal abortlagstiftning där föräldrar har rätt att abortera oönskade barn.

Expressen väljer också att i artikeln om ”näthatet” bädda in ett nyhetsreportage om att Skyttedals bil brann upp i början av veckan, som att det skulle vara relaterat till ”näthatet”. De två nyheterna är dock helt orelaterade då bilen började brinna och när Skyttedal åkte i den och hon sa själv att det var någon form av elfel på bilen.


  • Publicerad:
    2020-08-21 17:00