BROTT. Den nationalsocialist som knivhöggs av en främling i Helsingborg i lördags har nu vaknat ur sin koma.

Polis på plats på Brollbogatan, alldeles vid Stadsparken i centrala Helsingborg. där mordförsöket skedde.

Det var i lördags som Nordfront kunde rapportera om att en sympatisör till Nordiska motståndsrörelsen blev oprovocerat knivhuggen av en främling i centrala Helsingborg.

Danny Jönsson, som är aktivist i Näste 3, var med när det hände och beskrev för Nordfront hur han och en grupp vänner var på väg från ett födelsedagsfirande, när de vid 23-tiden stötte på två främlingar som såg ut att komma från Mellanöstern. En av dessa främlingar attackerade alltså en av kamraterna med ett stickvapen, efter att ha blivit verbalt konfronterad med att ha gått in i personen med axeln.

Efter att ha tagit upp jakten på främlingarna stannade offret till, och det var först då man insåg situationens allvar.

— Det bokstavligen pissade blod ur hans mage, berättade Jönsson för Nordfront.

LÄS MER: Nationalsocialist knivhuggen av främling – ligger i koma med livshotande skador

Ambulansen dröjde dock och det var polisen som fick skjutsa mannen till sjukhus. Där har han sedan opererats vid minst två tillfällen och läkarna har kunnat konstatera att såväl njure som lever och lungor tagit skada. Mjälten var dessutom så illa däran att den akut fick opereras bort.

Enligt uppgifter från mannens anhöriga ska läkarna ha uttryckt att han skulle ha varit död, hade inte hans kamrater varit där och hjälpt honom.

Idag kom det glädjande beskedet att han vaknat ur sin koma. Han sägs inte minnas mycket från själva händelsen och är ordentligt omtumlad, varför han behöver umgås med sin familj under de närmaste dagarna.

Nordfront har också talat med Eva-Lotta Hermansson från Helsingborgspolisen, som berättar att utredningen om det brutala mordförsöket går framåt. Polisen har genomfört dörrknackningar i området kring Stadsparken i Helsingborg, där åtminstone ett par personer ska ha lämnat intressanta uppgifter. Man undersöker även ifall de övervakningskameror som finns i området kan ha fångat något intressant.

Nordfront följer utvecklingen.


  • Publicerad:
    2017-10-30 23:06