UPPLANDS-BRO. Ett informationsmöte ska hållas i Upplands-Bro i oktober med anledning av att man tänker bygga nya bostäder åt rasfrämlingar. I samma veva som de nya bostäderna byggs måste man flytta på Källskolan men skolans nya placering är ännu inte bestämd vilket klart och tydligt visar kommunens prioriteringar.

Kommunstyrelsen i Upplands-Bro beslutade under onsdagen att man kommer fortsätta planerna om nya bostäder för nyanlända invandrare. Bostäderna ska byggas i form av moduler och vara belägna på Violinvägen 4 i Brunna och på Lindhagabergsvägen 2. På grund av detta kommer man också att anordna ett informationsmöte där representanter från kommunstyrelsen ska informera om kommunens mottagande av ”flyktingar” och svara på frågor från invånare.

Planeringen av dessa nya bostäder gör att Källskolan måste flytta på sig, något som man inom kommunen ännu inte har löst, vilket visar hur kommunen prioriterar. Inte verkar det vara på framtidens vuxna utan istället på 102 nyanlända främlingar .

Detta är alltså ett ypperligt tillfälle att ställa frågor om massinvandringen direkt till de beslutande politikerna. Mötet ska direktsänt via webben och det kommer att bjudas på kaffe och mackor. På kommunens hemsida står följande:

Informationsmötet hålls måndag 17 oktober kl. 19-20 i Upplands-Brogymnasiets matsal. Det serveras kaffe/te och macka från kl. 18:30. Anmälan krävs och antalet platser är begränsat, närboende prioriteras. Du anmäler ditt deltagande på www.upplands-bro.se/anmalan, via telefon 08-581 690 00 eller brevledes till Upplands-Bro kommun, 196 81 Kungsängen. Märk ditt brev med ”anmälan till informationsmöte”. Mötet kommer att direktsändas och har du inte möjlighet att närvara på plats kan du följa mötet via internet. Direktlänk till sändningen publiceras på kommunens webbplats strax innan mötet startar.

Källa:
Informationsmöte om kommunens mottagande av nyanlända


  • Publicerad:
    2016-10-06 10:00