STOCKHOLM. Under gårdagen hölls ett informationsmöte om ”nyanlända” i Upplands-Bro. Syftet med mötet var att presentera kommunens vidare planer för det pågående folkutbytet i kommunen, samt att erbjuda invånarna ett tillfälle för att ställa frågor.

251px-upplands-bro_city_arms

Igår hölls det inplanerade informationsmötet om ”nyanlända” i Upplands-Bro kommun, vilket Nordfront tidigare rapporterat om. Mötet som hölls i Upplands-Brogymnasiets matsal direktsändes även i en webbsändning. I artikeln som idag publicerades på kommunens hemsida uppskattas det att omkring 150 personer deltog på mötet. Vidare skrivs det att under en två timmar lång frågestund ”…var det en hel del personer som uttryckte nervositet och rädsla för vad som ska hända i deras områden i och med modulhusen” samt personer som ”…uppmanade alla att ta chansen att hjälpa till med integrationen och göra det så bra som möjligt för de nya invånarna”.

Nordfront har tagit del av direktsändningen, där framkommer det en annan version än kommunens egna med bland annat ett överväldigande motstånd mot beslutet att bygga modulhusen. De enda som uppmanade till att hjälpa till med integrationen var i själva verket politikerna själva och volontärer som samarbetar med kommunen.

Här ställdes politikerna på svåra prov då många av besökarna bland lokalbefolkningen var väl förberedda och tydligt berörda av hur folkutbytet fortgår i deras närområde. Bland annat så togs frågan upp om Källskolan som brann ner och var de ska vända sig för att deras barn ska få gå i daghem numera, utan att något konkret svar kunde ges.

Under mötets gång skrattades i regel politikerna ut. Många är besvikna för att politikerna ”kört över” lokalbefolkningen och prioriterar de ”nyanlända” över lokalinvånarna. En lokalinvånare kommenterade saken och sa att ”ni fullständigt skiter i vad vi tycker”.

Även polisen var på plats och fick ta över stafetten som politisk moderator då tesen att ”det inte bara är invandrare som begår brott” försvarades. Sverigedemokraten Johan Tireland, som sitter i kommunstyrelsen, var även närvarande bland deltagarna och påpekade att han var den enda politikern som röstade nej till modulbygget.

Mötet kan summeras med att det mer sannolikt är lokalpolitikerna som känner nervositet och rädsla inför att de lokala medborgarna har fått nog av kommunens lögner och inkompetens.


  • Publicerad:
    2016-10-18 20:30