DET MÅNGKULTURELLA VÅLDET. I Upplands-Bro har ett misstänkt farligt föremål hittats utanför kommunhuset. Polisen har spärrat av ett stort område och bombtekniker håller på att undersöka föremålet. Under natten brann 18 bilar i kommunen.

I Upplands-Bro där 18 bilar förstördes i bränder under natten har ett misstänkt farligt föremål hittats utanför kommunhuset. Det är en svart väska som har en lapp med ordet ”bomb” på sig, skriver SVT Nyheter.

Polisen som fick larmet vid femtiden på morgonen har bett de boende i närheten att stanna inomhus. Man har spärrat av ett stort område och bombtekniker försöker nu ta reda på om det är ett farligt föremål. Under insatsen stannar inte tågen vid Kungsängens station.

— Vi är på plats, det finns ett misstänkt föremål vid kommunhuset. Vi vet ännu inte om det är ett farligt föremål, det är det vi försöker ta reda på, säger vakthavande befäl på Stockholmspolisen Jenny Ryberg.

Polisen har också skickat ut ett så kallat VMA – viktigt meddelande till allmänheten.

18 bilar förstördes under natten på sex olika platser. Efter det första larmet som kom tre på natten ryckte räddningstjänsten inom loppet av mindre än en timme ut till sex platser i Upplands-Bro med omgivningar.

— Det brann på sex olika platser. Från Bro till Kungsängen, berättade ledningsoperatör Jonas Wahlstrand på räddningscentral mitt.

Det är ”oklart” hur bränderna startade.


  • Publicerad:
    2020-05-27 08:10