HOMOLOBBYN I en omfattande uppdatering av det populära spelet The Sims 4 kan man nu pryda sina karaktärer med saker som ”bröstbindare” och ärr från ”könskorrigerande operationer”. Tanken är att så kallade transpersoner ska kunna ”känna igen sig” i spelet.

Under onsdagen släpptes en ny uppdatering till The Sims 4 för PC och diverse konsoler. Förutom nya objekt som hörselapparater och blodtrycksmätare har man även lagt till möjligheten att göra så att karaktärerna framstår som transpersoner, skriver tv-spelspelsajten Kotaku.

Det rör sig bland annat om så kallade bröstbindare som kvinnor som vill vara män använder för att göra sin bröst platta, samt andra ”kroppsformande underkläder”. Men uppdateringen gör också att man kan pryda sina karaktärer med kroppsärr av samma slag man får av könsbytesoperationer.

Första upplagan av The Sims släpptes till PC redan år 2000 och blev snabbt oerhört populärt, framförallt bland unga kvinnor. De olika versionerna av The Sims har sålts i närmare 200 miljoner exemplar världen över. Till skillnad från traditionella dator- och tv-spel har The Sims inget egentligt mål. Istället handlar det om att bygga upp hem för karaktärerna man skapat och få dem att leva ett lyckligt och harmoniskt liv.