MUSIK I veckan snyftade västlig lögnmedia i en grotesk uppvisning av hyckleri om att ett medlemmar ur ett ryskt band greps för ”nazistsymboler”. Av föregiven anledning väljer vi på Nordfront att uppmärksamma bandets cover av en låt från det legendariska bandet Skrewdriver.

Veckans låt kommer från ett band som tidigare har beskrivits med orden ”rysk Hollywood-nazism” av Nordfront. Bandnamnet Korrozia Metalla är ryska och betyder löst översatt ”rostig metall”. Gruppen bildades 1984 i Moskva av basisten Sergey Troitsky, även känd som Pauk (”spindel” på ryska).

Bandets stil är svår att definiera då den har inkorporerat allt från punk och hardcore till thrash och death metal. Ibland har de även bjudit på spektakulära scenshower med strippor, fyrverkerier och sataniska symboler, inte helt olikt amerikanska ”chock-rockare” (dock utfört på ett hemsnickrat ryskt vis som har sin charm).

Veckans låt som är en cover på det legendariska brittiska RAC-bandet Skrewdrivers ”Hail The New Dawn”. Låten har en snabb och aggressiv punkrockstil och dess texter reflekterar nationalistiska och provita teman medan den hyllar den österrikiske konstnären och de miljontals européer som stred och dog under andra världskriget.

Dubbelmoral

Nyligen hade Nordfront åter orsak att återkomma till bandets förehavanden då fransk media gnällde över att tre av dess medlemmar ska ha arresterats av ryska myndigheter ”misstänkta för att ha visat upp nazistsymboler”. Den franska nyhetsbyrån AFP kommenterade gripandet bland annat med orden att de ryska myndigheterna har ”inlett ett svepande nedslag mot dissidenter, samtidigt som yttrandefriheten är under allt större tryck.

Då den österrikiske rapparen, satirikern och nationalsocialisten Mr Bond 2021 dömdes till 10 års fängelse för det påstådda brottet ”glorifiering av nationalsocialismen” var det dock ett annat ljud på den franska nyhetsbyrån:

[] skrev AFP en artikel åt bland annat judiska ”The Times of Israel” om händelsen. I artikeln beskriver man musikern (Mr Bond) som ”särskilt farlig” och påstod att han hade kopplingar till en attack mot en synagoga i tyska Halle, bara för att gärningsmannen spelat en av Mr Bonds låtar inför dådet.