PORR. Porrkonsumtion ombord på flygplan ökar kraftigt. I USA utarbetas arbetsrutiner för att hantera kundernas porr.

Till och med i luften är porrmissbrukarna allt mer aktiva. Foto: Kambui (CC BY 2.0)

Det amerikanska flygbolaget United Airlines började efter årsskiftet ge sin personal kurser för att ta hand om den ökande porrkonsumtionen på flygresor. Allt fler resenärer tittar öppet på porrfilmer i sin medhavda dator eller mobiltelefon.

Det finns inga entydiga svar på varför denna öppna porrkonsumtionen ökar så dramatiskt.

Enligt statistik använder 87 procent av män i åldrarna 18 till 35 år i USA internet för att titta på porr minst en gång i veckan. För kvinnor i samma åldersspann är andelen 28,5 procent.

Enligt tidningen Expressen kan ökningen i porrkonsumtion kanske vara en trend bland många andra inom flygbranschen, där alla former av liberalt beteende ökar vilket leder till en generell nedgång av alla sorters ”flygetikett”.

Intresse- och lobbyorganisationen NCOSE i USA, Nationella centret mot sexuell exploatering, sammanställer listor på företag som särskilt anses bidra till exploatering och övergrepp. Det är på den listan United Airlines hamnade 2019. Därför utbildas nu företagets personal för att hantera det växande problemet.

Några kommentatorer har uttryckt förvåning över att flygbolaget anses bidra till sexuell exploatering och övergrepp, när det handlar om att sexuell exploatering har bedrivits på helt andra håll där filmerna har framställts. Att själva spridandet av sexistiskt material som framställts på andra platser i sig utgör sexuell exploatering och övergrepp flyttar därmed över ansvaret för de sexuella övergreppen på företag som inte är inblandade i tredjepartsprodukter.

Källa:
Dramatisk ökning av porrkonsumtion på flyget


  • Publicerad:
    2020-02-05 13:15