INVANDRINGSPOLITIK. Regeringens senaste drag för att hantera problemen med massinvandringen är att man hittat en ny lokal att förvara invandrare som ska utvisas i samt att man ska skicka poliser utomlands så att de kan serva de kriminella invandrarna när dessa repatrieras till sitt hemland.

Ett gammalt svenskt fängelse, Kirseberg i Malmö, kan komma att användas som koncentrationsläger för illegala invandrare som ska utvisas men riskerar att gå under jorden i Sverige. Detta meddelade regeringen igår på en presskonferens.

Sedan tidigare har det svenska asylsystemet havererat och varit oförmöget att deportera alla illegala invandrare som ansökt om asyl men fått avslag på sina ansökningar. Den nya förändringen ser dock ut att mest vara ett slag i luften då det handlar om att öka förvaringskapaciteten från 250 platser idag till 350 i oktober i år samtidigt som Sverige har åtminstone mellan 60 000-80 000 kända illegala invandrare som borde utvisas enligt nuvarande lagstiftning.

— Det är inga enkla beslut, det här är tvångsåtgärder. Å andra sidan måste man ha den här möjligheten, annars skulle många människor bara bli kvar i Sverige och inte åka hem och då skulle vi få en växande grupp som lever i en gråzon. Har du inte fått uppehållstillstånd ska du åka hem, säger en obeslutsam Morgan Johansson (S) som är migrationsminister i den rödgröna regimen.

Förutom att ha hittat en ny förvaringslokal har regeringen beslutat att lösa problemet med illegala invandrare genom att skicka svenska poliser utomlands så att dessa kan serva de kriminella invandrarna och hjälpa dem med myndighetskontakter när de utvisas till landet som de är medborgare i.

Källa:
Efter asylavslag – så ska människor fås att resa hem


  • Publicerad:
    2016-05-03 11:55