EKONOMI. De senaste tre åren har varit de ekonomiska krisernas tid och det finns inte mycket som i nuläget tyder på att denna utveckling ska kunna hejdas. Samtidigt har bankirerna genomfört en kupp i Europa som media försöker tysta ner.

Vilka är det som styr utvecklingen över planeten och skapar kris efter kris? ”Kapitalisterna” skulle med rätta många svara. Vilka dessa kapitalister är brukar dock vara svårare att få en enhetlig uppfattning om. Enligt vänsterns syn, som varit dominerande, är den tongivande parten USA med dess jakt på olja och undertryckandet av nationer i Mellanöstern – vars ruiner de tar rikligt betalt för att ”bygga upp”. Jag håller inte detta emot dem, tvärtom, men sanningen är mycket värre än att det enbart är amerikanska kapitalistiska intressen som styr världspolitiken.


”Demokrati” är ofta gångbart för att bekriga och suga ut andra nationer.

Vad man oftast glömmer är de egentliga skurkar som håller världen i sitt våld, nämligen bankirerna. Om dessa får vi nästan aldrig läsa i våra tidningar. År efter år håller dessa och andra aktörer slutna möten utan insyn för vanliga människor. En av dessa sammanslutningar är Bilderberggruppen där bankirer tillsammans med mediemoguler och utvalda politiska ledare samlas en gång per år för att diskutera den ekonomiska och geopolitiska utvecklingen. Att media inte granskar dessa möten visar dels på att media är korrupt men också att bankirer är ett känsligt ämne, för att inte säga förbjudet i det vanliga politiska samtalet. Bland annat eftersom man vet att ordet ”bankir” fortfarande väcker vissa associationer hos människor. När man talar om bankirer vet folk ofta vad för sorts människor som åsyftas.

Visserligen är dessa möten av underordnad betydelse i det stora hela. Vad deras verksamhet – mer eller mindre samordnad – har för effekt på samhället och världen är det som är av betydelse. Bankirernas transaktioner med ettor och nollor samt deras kontroll på staternas ekonomier och penningsystem förklarar varför många länder får lida. Hur som helst så är bankirer något man helst inte vill tala om.

Man vill hellre tala om kapitalisterna i västvärlden som förtrycker utvecklingsländerna och hur multinationella företag exploaterar arbetare (vilket är illa i sig) än att tala om de aktörer som ingår i ett världsomspännande konglomerat och i praktiken styr planeten. Mer absurt blir det när man en gång per år publicerar Forbes lista över världens rikaste personer utan den minsta kritiska granskning. I samband med detta kan svenskar stoltsera över att Ingvar Kamprad och Stefan Persson (Hennes & Mauritz) trängs med Bill Gates och andra. Det är som sagt absurt, med tanke på att vissa bankirers förmögenheter vida överstiger dessa personers. Men någon Rothschild kommer inte pekas ut som rikaste eller mäktigaste av media.

Ändå har den globala finanskrisen vi ser idag skapats av bankirer, och till skillnad från Bilderberggruppens hemliga möten är detta ett faktum som inte går att dölja i längden.

Den amerikanska finanskrisen skapades av banker som dels beviljat mängder av högrisklån och dels spekulerat vilt genom den så kallade derivathandeln. Men när bubblan sprack 2008 var många av bankerna i praktiken bankrutta och interbankmarknaden slutade fungera.Systemet var nära kollaps men räddades genom att enorma belopp av skattebetalarnas pengar pumpades in i systemet.


Goldman Sachs ordförande Lloyd Blankfein.

Det finns dock banker som tjänade stort på den amerikanska finanskrisen. En av dem är Goldman Sachs som också misstänks ha bidragit till den nuvarande krisen i Grekland. Goldman Sachs ”hjälpte” det skuldtyngda Grekland att förfalska information för att komma in i EMU. Denna tillfälliga hjälp har mer varit en rävsax eftersom Grekland förlorat sitt oberoende och möjligheten att skapa egen valuta, något som möjligen hade kunnat förhindra den kris man nu försatt sig i. Att inträdet i EMU skulle vålla Grekland än större svårigheter visste Goldman Sachs sannolikt om eftersom denna bank och ett dussintal andra finansinstitutioner samtidigt spekulerade i att Grekland skulle drabbas av allvarliga problem.

Vad som är ännu mer anmärkningsvärt är EU:s omyndigförklarande av nation efter nation och hur personer med koppling till Goldman Sachs tar över. ”Landet behöver reformer, inte val”, sade Europarådets judiske president Herman van Rompuy när han lät Mario Monti efterträda Berlusconi i Italien. Mario Monti är förutom före detta EU-kommisarie också Europeisk ordförande för Trilaterala kommissionen, ledande medlem i Bilderberggruppen samt internationell rådgivare för Goldman Sachs. En mönsterledare för Italien?

I början av november fick Mario Draghi tjänsten som ordförande för Europeiska centralbanken. Draghi är före detta vice ordförande för Goldman Sachs International. Vilken roll har Greklands nye premiärminister Lucas Papademos? Han var medhjälpare i Goldman Sachs värdepappersförfalskning och tidigare vice ordförande vid Europeiska centralbanken.


Goldman Sachs nätverk – herrar över eurozonen.

Bankirerna försöker kuppa sig till makten i Europa genom att sätta sina egna på höga positioner och omyndigförklara land efter land och därmed stärka den Europeiska (bank-)Unionens roll. De kan räkna med att sionistiska medier kommer göra allt för att tysta ner detta, även i Sverige. Det faktum att icke-folkvalda bankirer med koppling till Goldman Sachs tar över Europa borde innehålla tillräckligt nyhetsvärde för att rapportera om detta varje dag. Nyhetsrapporteringen på senare tid har dock mest handlat om det oriktiga – vilket jag håller med om – i att Silvio Berlusconi äger för mycket media. Dock sägs inte ett ord om att två judiska familjer (Bonnier/Hjörne) kontrollerar merparten av ”svensk” media…

Några medier har dock vågat sig på att belysa denna kupp. Förutom bland andra Russia Todays kontinuerliga rapporteringar har den brittiska tidningen The Independent kartlagt det nätverk som kontrollerar Europa och kommenterar: ”Medan vanliga människor oroar sig för åtstramningar och arbetstillfällen, har eurozonens korridorer genomgått en anmärkningsvärd omvandling”. Den franska tidningen Le Monde kallar för övrigt Mario Draghi, Mario Monti och Lucas Papademos för ”medlemmar av den europeiska regeringen Goldman Sachs”. Ett sarkastiskt uttalande, måhända, men bakom detta döljer sig vetskapen om en högst allvarlig utveckling.

Läs The Independents artikel här.


  • Publicerad:
    2011-11-27 00:00