MYNDIGHETER Kronofogden lade tidigare i år ut en lägenhet till tvångsförsäljning då man ej kunnat få tag i ägaren. Det visade sig senare att den 80-åriga ägaren legat död i lägenheten i minst två år.

En lägenhet i Göteborg lades ut till tvångsförsäljning av Kronofogden då man ej kunnat få tag i ägaren. Efter visning av lägenheten hittades den döde ägaren halvvägs in under en säng, i stort sett mumifierad. Det var nästan bara skelettet som fanns kvar.

Den döde mannen var i 80-årsåldern och misstänks ha legat död i minst två år. Mannen upptäcktes varken av Kronofogden eller personerna som var på visningen.

Inte heller värderingsmannen som varit i lägenheten i våras och bytt lås och värderat lägenheten, hade upptäckt den döde mannen.

Den 20 augusti fick polisen larm från en inspektör från Kronofogden som då hade hittat en död man i lägenheten. Inspektören på Kronofogden tror att kroppen missats på grund av mycket bråte i bostaden och att det ”luktade starkt av sopor”

När Kronofogden lägger ut en bostad till tvångsförsäljning säljs den alltid i befintligt skick. Man rör ingenting och finns det mycket skräp får det ligga kvar.

Fredrik Karlberg, sektionschef på Kronofogden, säger till Aftonbladet att han inte vill uttala sig om det specifika fallet på grund av sekretess.

— Det jag kan säga är att vi genomfört en avhysning, alltså en handräckning. Vi har sålt en lägenhet exekutivt som fått nya ägare. Vi söker alltid personen i fråga inför en avhysning och får man inte tag på den, hjälper vi de nya ägarna att komma på plats.