BROTT. Under natten till fredagen utsattes en kvinna för grov våldtäkt i Malmö. Enligt polisen ska det röra sig om flera gärningsmän.

Strax innan klockan ett under natten till fredagen fick polisen in ett larm om att en kvinna hade blivit utsatt för en grov våldtäkt i Malmö och enligt polisen ska det röra sig om flera gärningsmän.

— Vi har upprättat en anmälan om grov våldtäkt och det ska ha varit mer än en gärningsman på platsen, säger Mats Karlsson, biträdande polisområdeschef i Malmö.

Ett område i stadsdelen Högaholm spärrades av för teknisk undersökning och under fredagen höll polisen en presskonferens där de sa att de än så länge inte ser någon koppling mellan händelsen och de våldtäktsfall som inträffat i Malmö under den senaste tiden.

En del spår, som kan innehålla DNA, säkrades från brottsplatsen och har nu skickats för analys.

Polisen i Malmö utreder sedan tidigare tre olika grova våldtäkter där flera gärningsmän varit inblandade. Två av våldtäkterna anmäldes i november och den tredje i mitten av december, då en 17-årig flicka överfölls på en lekplats i stadsdelen Sofielund.

Polisen arbetar dock utifrån hypotesen att det varit olika förövare vid dessa tre tidigare våldtäkter.

Källa:
Misstänkt grov våldtäkt i Malmö


  • Publicerad:
    2017-12-29 14:00