INRIKES. En kvinna blev under natten till söndagen överfallen vid Rådhustorget i centrala Umeå.

En kvinna ska ha blivit överfallen kring halv fyra-tiden under natten till söndagen. Polisen rubricerar överfallet som försök till rån alternativt försök till våldtäkt och polisen söker i nuläget efter vittnen.

Gärningsmannen uppges vara mellan 20 och 30 år gammal och ska ha sprungit mot Storgatan efter att ha attackerat kvinnan. Polisen vill i nuläget inte lämna ut något mer signalement på gärningsmannen.

— Jag går ut med de uppgifterna jag har nu så att om någon har hört eller sett något att de höra av sig, säger polisens presstalesman Marie Andersson till Fria Tider.

Andersson säger att anledningen till att polisen inte vill ge ut något mer signalement om gärningsmannen är för att de vill få in mer potentiell information.

— Inte som vi vill gå ut med nu utan vi söker brett. Har man någon iakttagelse så får man jättegärna höra av sig, säger Andersson.

Polisen vet inte ifall händelsen är relaterad till tidigare överfall i Umeå som skedde under hösten.

— Det vet jag inte, säger Andersson.

Umeå har sedan tidigare präglats av överfall mot kvinnor och i maj förra året genomfördes en undersökning som visade att antalet unga kvinnor som känner otrygga ute i Umeå har ökat.

Källor:
2017-02-26 11:03, Rån, försök, Umeå
Kvinna attackerad av okänd man i Umeå – polisen söker vittnen


  • Publicerad:
    2017-02-26 21:10