OLOFSTRÖM Nordfront var på plats när Joakim Lamotte höll sagostund utanför ICA Maxi i Olofström. Förutom Nordfront hade ett antal journalister, Lamotte-sympatisörer. Christer Mattsson och en handfull barn tagit sig till Olofström.

I veckan aviserade journalisten Joakim Lamotte att han skulle hålla sagostund utanför ICA Maxi i Olofström. Bakgrunden var att Olofströms kommun polisanmält Lamotte för utpressning i samband med att kommunen av misstag låtit Lamotte ta del av de sagoläsande transorna  ”Lady Busty” och ”Miss Shameless” identiteter.

Under sagostunden på fredagen var Nordfront på plats. Även om flera hundra personer anmält sitt intresse av Lamottes sagostund var bara ett 40-tal personer där. En del av dessa var journalister, men det fanns även ett antal Lamotte-följare på plats samt en handfull barn som fick lyssna på en saga.

Innan eventet antydde Lamotte att han skulle läsa de politiskt inkorrekta sagorna ”Pippi i Söderhavet” och ”Tintin i Kongo”. Men istället läste han barnboken ”Petter och hans fyra getter” av Einar Norelius och drog paralleller till hur svensk polis bekämpar gängkriminella med saft och bullar.

Lamotte hade som utlovat på sig sin legendariska skyddsväst och kallade sig själv för ”Hot Lamotte” när han pratade med barnen och ”Mister Shameless Swishwhore” när han pratade med de vuxna.

Den antirasistiske "forskaren" Christer Matsson var också på plats.

På plats intervjuades ”Hot Lamotte” av bland annat Sveriges Radio. Han lovade Nordfront en intervju efter att han blivit färdig med medströmsmedia, men fick sedan bråttom från platsen.

Inga motdemonstranter var på plats, dock noterade Nordfront en man med kvinnosmink som ställde någon kritisk fråga men som sedan höll sig i bakgrunden. Antirasisten och forskaren Christer Mattsson från Segerstedtinstitutet hade också rest ända från Kungälv för att lyssna på sagor, men han verkade mer intresserad av Nordfront och Nordiska motståndsrörelsen än Lamotte.