BLEKINGE Av misstag mejlade Olofströms kommun en faktura där två sagoläsande transors identiteter fanns med till Joakim Lamotte. Efter ett skämt om att han ville ta över sagostunderna för att inte avslöja ”Lady Bustys” och ”Miss Shameless” identiteter har han nu polisanmälts.

Journalisten och opionsbildarens Joakim Lamotte har arbetat för att ta reda på vilka män som ligger bakom transidentiteterna ”Lady Busty” och ”Miss Shameless” som turnerar i Sverige för att läsa sagor för barn.

Han ska bland annat ha begärt ut fakturor och mejlkonversationer från kommuner som köpt in sagoläsarnas tjänster. I ett fall lyckades Olofströms kommun avslöja de så kallade dragshowartisternas identiteter genom att missa att maskera personuppgifter på en faktura, skriver Aftonbladet.

Så fort kommunens bibliotekschef upptäckt misstaget bad han Lamotte radera dokumentet. Lamotte ska då ha svarat med ett ultimatum:

Om ni bjuder in mig att läsa sagor för barn i Olofström så lovar jag att inte röja identitetn på Lady Busty och Miss Shameless Winehore. Eventet skall hållas innan sommarlovet det här året och mitt arvode blir samma som Lady Busty och Miss Shameless Winehore fakturerade. Svara senast imorgon 15:e maj

I efterhand har Lamotte förklarat att det hela var ett skämt.

— Jag tyckte att det var ett ganska roligt skämt, att jag skulle bli inbjuden att läsa böcker för barn i Olofström, säger Lamotte till Aftonbladet.

— Men det var ett skämt från början till slut.

Olofströms kommun har dock inte tagit Lamottes mejl som ett skämt. Istället har man valt att polisanmäla journalisten för utpressning.

— Jag uppfattar inte någon form av humor alls när jag läste det inledningsvis, även om han skriver att det var ett skämt. Där kanske jag är en tråkig tjänsteman, säger Mike Lindbergh, säkerhetschef på Olofströms kommun.

Lindbergh säger vidare till Aftonbladet att ett skämt är osmakligt ”om det går att tolka som utpressning” och ”sätter dragshowartisterna i kläm”.

Joakim Lamotte har ännu inte bestämt huruvida han ska publicera ”Lady Bustys” och ”Miss Shameless” identiteter. Just nu håller han på att fråga sina följare på Facebook om det finns ett allmänintresse i att känna till dem.