ÖSTERSUND. En Östersundsbo reagerade mot att transvestiter håller sagostunder för barn. Nu påstår lokalmedia att han var ”hotfull”.

Det var i helgen som transvestiter läste kulturmarxistiska sagor för små barn på Östersunds bibliotek. Östersunds-Posten var på plats för att intervjua en av transvestiterna och upptäcker att en man inte tycks uppskatta arrangemanget. Mannen ifråga ska även vara ”NMR-sympatisör” enligt tidningen. När Östersunds-Posten ”uppmärksammar mannen” visar denne civilkurage och säger vad han tycker om arrangemanget.

I efterhand har Östersunds-Posten inte velat publicera intervjun eftersom mannen haft en kritisk inställning till arrangemanget. Istället påstår man att mannen varit ”hotfull”. Östersunds-Posten har i flera artiklar skrivit om de ”hot” som RFSL och andra aktörer inom homolobbyn ska vara drabbade av.

Runkade inför tonårspojke – anlitades av Östersunds-Posten
Att lokalbor anser att det är olämpligt att homolobbyn har sagostunder för barn kan anses ha visst fog för sig. Tidigare har den lokale RFSL-företrädaren Hans Werner dömts av Östersunds tingsrätt för att ha antastat och onanerat inför en heterosexuell tonårspojke på Storsjöbadet. Werner var vid tidpunkten utsedd av RFSL att hålla föredrag om homosexualitet vid skolor och arbetade även för RFSL:s jourtelefon.

RFSL tystade ner händelsen och Östersunds-Posten ville inte nämna att en lokal RFSL-ledare antastar tonårspojkar. Efter detta har Werner bland annat varit anlitad som ”stilexpert” vid Östersunds-Postens nöjesredaktion.

Källor:
Hotfull NMR-sympatisör på sagostund med dragqueens
Hotfull man dök upp på barnens sagostund med dragartist – Rfsl:s ordförande: ”Vi får leva med rädslan”


  • Publicerad:
    2019-01-30 06:00