KULTURMARXISM. Dragqueens kommer att under sportlovet läsa ”normbrytande” sagor för barnen på Helsingborgs stadsbibliotek. Det är konceptet Drag queen story hour, ursprungligen från San Francisco i USA, som nu sprider sig i Sverige.

Kulturmarxistiska män i kvinnokläder läser gärna gränslösa sagor för barn. Genrebild. Skärmbild: Youtube.

Under sportlovet kommer barnen på Helsingborgs stadsbibliotek att få lyssna på propaganda i form av sagor utan ”normer och gränser” vars syfte är att ”utmana könsnormerna”.

Det är konceptet Drag queen story hour – som ursprungligen startades 2015 i San Francisco i USA – som nu kommer till Helsingsborgs stadsbibliotek. Bakom ligger en ”icke vinstdrivande organisation” som ser det som sin uppgift att låta barn få höra sagor som ”utmanar traditionella könsuppfattningar”.

I Sverige är det organisationens ambassadörer sedan 2017, de båda männen ”Lady Busty” och ”Miss Shameless”, som drar på sig sminket och de glittriga damkläderna för att ge barnen en gränslös och ”normkreativ” stund. Barnen ska utbildas i sådant som att ”Askungen kan bli kär i en prinsessa” och ”pappor kan ta på sig högklackat”.

— Vi är ”pojkar” som gillar att klä oss i klänning, konstaterar en av de båda männen.

— Jag mindes att jag hade sett om det på amerikanskt tv och tänkte: varför har jag inte kommit på det här själv? Drag och sagoläsning för barn är ju helt fantastiskt. Barn älskar ju glitter, säger ”Lady Busty”.

— Många föräldrar hör av sig med hjärtskärande historier om att vi gjort skillnad, tillägger ”Miss Shameless”.

De båda männen höll förra våren 57 normbrytande sagostunder på förskolor i Malmö. Närmare 2 000 barn ska ha fått uppleva de båda kvinnoklädda männens sagoberättande. Under sagostunden får barnen även en introduktion i floskeln ”Allas lika värde”, vars innebörd är tämligen oklar.

Efter premiären i Helsingborg kommer en vårturné runt om i Sverige där fler barn kan komma att utsättas.

Källa:
Populära sagostunder med dragqueens till Helsingborg


  • Publicerad:
    2020-02-07 17:10