KULTURMARXISM. Klarna som vanligen tillhandahåller betallösningar försöker nu positionera varumärket genom att motarbeta regler och traditioner. Företaget har låtit designa en kristallbesatt fingertuta som ska bäras på långfingret och som ska ge kvinnor makten att ”skriva om sin kärlekshistoria”.

Det kulturmarxistiska spektaklet Lady Gaga hjälper Klarna att marknadsföra den dekadenta fingertutan, som är till för att ”ge fingret till regler och traditioner”. Skärmbild: Youtube.

Klarna tillhandahåller inte bara betallösningar utan vill även på olika mer eller mindre subtila sätt påverka sina användare. Just nu ger företaget enligt egen utsago ”fingret till traditionerna” i kampanjen ”Get what you love”.

Med kampanjen som enligt branschtidningen Resume ska ”positionera varumärket som moderna” uppmanar nu Klarna alla att skaffa det de vill ha utan hänsyn till ”regler eller traditioner”.

På företagets hemsida kan man läsa att ”Klarna gives the finger to tradition, empowering everyone to get what or who they love” – på svenska ungefär ”Klarna ger fingret till traditionen och gör det möjligt för alla att få vad eller vem de älskar”.

I samband med kampanjen lanserades en ”ring” i form en slags fingertuta i guld och kristaller som ska bäras på långfingret och som kan inhandlas för 9 000 kronor. Med draghjälp från Lady Gaga som ”gift sig med sig själv” och som poserar med den så kallade ringen vill man nu utmana traditionerna.

Enligt den svenska stylisten Bea Åkerlund som samarbetat med bland andra Madonna, Beyoncé och Lady Gaga och som formgett ”ringen” så ska den ”ge kvinnor makten att skriva om sin kärlekshistoria oavsett vad traditionen säger”.

Klarna har tidigare kampanjat i USA i samband med New York Pride där de med avstamp i Los Angeles drag-värld körde kampanjen ”Shop like a queen”.

Som Nordfront tidigare uppmärksammat så avslutade Klarna för något år sedan sina avtal med flera e-handelssidor som sålde utrustning för jakt- och friluftsliv med hänvisning till ”etiska riktlinjer”.

Samma etiska riktlinjer hindrade dem dock inte från att hjälpa porr- och eskortsajter med transaktioner – trots att prostitution är förbjuden i Sverige.


  • Publicerad:
    2020-03-05 16:45