MEDIA. Den politiske inkorrekte samhällsdebattören Alice Teodorescu har sedan 2015 provocerat etablissemanget med sina ledare i Göteborgs-Posten. Nu tas hennes jobb som politisk redaktör för tidningen över av den liberale juden Adam Cwejman.

Adam Cwejman. Foto: Pressfoto/Alexander Fyrdahl (CC BY-SA 3.0).

Den 35-åriga rumänskan Alice Teodorescu skapade kontroverser redan 2015 när hon tillträdde som politisk redaktör på Göteborgs-Posten (GP). Hon har som debattör kritiserat alltifrån Sveriges liberala invandringspolitik till feminism och i många fall stått upp för yttrandefriheten, även om hon också deklarerat att hon vill ”förbjuda NMR”.

Under måndagen meddelar dock GP att Teodorescu lämnar sitt uppdrag som politisk redaktör för tidningen. Istället ska hon jobba åt Moderaterna, som huvudsekreterare i partiets nya idéprogram.

— Det är vemodigt att lämna och samtidigt spännande att börja något nytt. Ledarsidan har betytt mycket för mig under de gångna åren och jag hoppas och tror att vårt arbete har gjort skillnad, säger Alice Teoderescu till GP.

Hennes ersättare blir den liberale juden Adam Cwejman, som är långt ifrån den relativa yttrandefrihetsförespråkaren som Teodorescu är. Inför Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Göteborg 2017 lobbade han för ett starkt begränsat demonstrationstillstånd – vilket i slutändan blev fallet efter påtryckning från judisk makt-rörelsen – och efteråt hyllade han polisens våldsamma hantering av demonstrationsdeltagarna.

Cwejman har tidigare varit ordförande för Liberala ungdomsförbundet (LUF) och är idag en av ledarskribenterna på GP. Han har tidigare förespråkat fri invandring till Sverige som en lösning på tredje världens fattigdomsproblem och en ”medborgarpatriotism” av samma typ som det mångetniska USA.

Hans föräldrar kom som flyktingar till Sverige 1982 från det kommunistiska Polen och Cwejman har hävdat att ”större delen av hans släkt” skulle ha mördats i den så kallade ”förintelsen”.

Det återstår att se hur GP respektive Moderaterna påverkas av personalomställningarna.

Källor:
Adam Cwejman ny politisk redaktör på GP
Wikipedia: Adam Cwejman
Cwejman: Sveriges poliskår ska ha tack


  • Publicerad:
    2019-04-01 16:40