VALÅR. Liberalerna i Västernorrland har gjort bort sig och hånas nu överallt på sociala medier. Detta efter att företrädare för partiet medverkat i en falsk nyhetsartikel i vänsterextrema SVT. Syftet med den falska artikeln verkar vara att försöka dölja det faktum att Liberalerna i en medborgarintervju på nätet säger sig vilja lägga ned vården i Sollefteå för att skapa ”jämlikhet” och ”organisera vården efter befolkningens behov”.

Det var i slutet av förra veckan som två väljare agerade medborgarjournalister och intervjuade Liberala kommun- och regionpolitiker från Sundsvall. De två manliga väljarna har kopplingar till den bankkritiska Folkrörelsen De Fria men var på valmötet på eget initiativ som privatpersoner.

Männen är anmärkningsvärt artiga men kvinnorna från Liberalerna uppträder i filmen från händelsen sinneslött och verkar förvirrade i sina resonemang. Plötsligt blir de liberala kvinnorna aggressiva. De två männen uppvisar ett oändligt tålamod men kvinnorna jagar upp sig själva allt mer vilket leder till att de försäger sig och avslöjar sina verkliga fientliga åsikter om Sollefteå sjukhus och om Ångermanlänningar.

— Man måste organisera vården efter befolkningens behov, och så ska vi få en jämlik vård i hela landet. Då måste vi se till, kan bli så, att man får åka lite längre ibland.

Så säger den liberala kommun- och regionpolitikern Ingeborg Wiksten i intervjun, när den samhällsfarliga avvecklingen av sjukvården i Sollefteå kommer på tal.

Med andra ord anser Liberalerna att människor i Ångermanlands landskap inte har behov av att föda barn i Ångermanland. Och om inte politikerna tvingar Ångermanlänningar att åka till Sundsvall i Medelpad för att föda sin barn är inte vården ”jämlik i hela landet”, enligt Liberalernas förvirrade resonemang.

Videon har fått tiotusentals visningar på olika sociala medier och kritiken mot de kvinnliga Liberalernas beteende är hård:

”Ljuga, ljuga, ljuga!!! Det verkar vara allt ”våra” politiker är till för. Fy Fan för dessa parasiter och skitstövlar! #Dränera träsket”, skriver en kommentator.

”Kan inte tänka mig att någon från Ångermanland vill rösta på Liberalerna efter det här”, skriver en annan.

En annan ännu mer grälsjuk liberal kvinna på platsen för sedan diskussionen vidare genom att spydigt påskina att Ångermanlänningar är gnälliga, eftersom det ”aldrig någonsin hänt” att människor i den till Sundsvall närliggande kommunen Ånge klagat över att behöva åka till Sundsvall för att föda barn.

Synbarligen i syfte att täcka över sina grova politiska misstag, och hämnas på medborgarjournalisterna, kontaktar de liberala lokalpolitikerna sedan den vänsterextrema SVT-journalisten Patric Sellen. Sellen skriver på kvinnornas uppdrag två falska nyheter om händelsen, där kvinnorna utmålas som offer för ett påhittat ”nazistiskt parti från södra Sverige”.

Som om denna absurt lögnaktiga historia inte vore nog polisanmäler sedan de valkampanjande Liberalerna sina väljare, för ”ofredande”, trots att filmbevisen klart visar att det är kvinnorna själva som varit aggressiva och påträngande och bland annat på ett hotfullt sätt tvingat väljarna att skriva ned sina namn och sin bostadsadress på ett papper.

SVT-journalisten Sellen trappar å sin sida upp lögnerna genom att domstolslikt påstå att brottet ”ofredande” begåtts, och inte att det rört sig om ett ”misstänkt ofredande”, eller om en ”uppenbart falsk anmälan om ofredande utförd av ljugande politiker”.

Se videon från händelsen:

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2018-09-05 08:00