LONDON. Ken Livingstone, Londons före detta borgmästare, pratar klarspråk angående Storbritanniens utrikespolitik i en intervju med Russia Today.

Igår intervjuades den före detta borgmästaren av London, Ken Livingstone, av TV-kanalen Russia Today (RT). Han berättade en hel del kontroversiella sanningar om Storbritanniens utrikespolitik och om hur den är utformad att gå USA:s ärenden.

Livingstone berättar för RT att han tror USA, ända sedan första världskriget, har ingripit i flera länder i Mellanöstern bara för att få kontroll över oljetillgångarna. De har störtat demokratiskt valda regeringar för att istället ersätta dem med korrupta regimer.

Han pratar även om att ägarförhållandena av media i Storbritannien är begränsat till ett fåtal multimiljardärer och att de tjänar USA:s ekonomiska intressen trots förlusten av hundratusentals brittiska liv.

Längre in i intervjun berättar han att politiker som Tony Blair och David Cameron blir belönade när de går i pension och får höga positioner i amerikanska företag. Under förutsättning att de gör som de blir tillsagda.

— Om du utmanar Amerikas intressen kan du bli utsatt för en smutskastningskampanj och kanske till och med en tråkig olycka, säger Livingstone.

Källa:
British public not interested in fighting America’s wars – former London mayor Livingstone


  • Publicerad:
    2014-11-02 18:00