STORBRITANNIEN. Utrikesministern Philip Hammond säger nu att Storbritannien inte kan förhandla med EU om fri rörlighet utan att vara beredd att lämna unionen.

Arbetskraftsinvandrare i Storbritannien.

Arbetskraftsinvandrare i Storbritannien.

Fri rörlighet av ”arbetskraftsinvandrare” från Rumänien och Bulgarien har fått britter och till och med vissa medier att reagera. Förra året genomförde tabloidtidningen Daily Express en namninsamling på 12 000 personer och en undersökning där 98 procent av britterna ansåg att landet ”borde stänga landets gränser för ALLA nya invandrare”.

Även politikerna förstår nu att de måste stoppa den importerade brottsligheten och ställer därför krav på EU. Storbritannien överväger att lämna unionen om den inte går med på brittiska krav på invandringsreformer. Utrikesministern Philip Hammond säger nu att Storbritannien inte kan sätta sig vid förhandlingsbordet med EU utan att vara redo att lämna unionen om den inte lyssnar till de brittiska förslagen.

Vi är i inledningsfasen av en förhandling och man ska aldrig gå in i en förhandling om man inte är beredd att lämna bordet och gå. Vi måste vara beredda på det.

Philipp Hammond varnar för att Storbritannien kan komma att ta farväl av EU.

Philip Hammond varnar för att Storbritannien kan komma att ta farväl av EU.

Hammond säger vidare att de brittiska förslagen och EU:s krav på fri rörlighet inte kan förenas:

Om målet är att vi ska ha en total, ohämmad kontroll över våra gränser för att göra vad vi vill, så är det inte förenligt med medlemskap i Europeiska unionen. Så enkelt är det.

Och människor som förespråkar det vet alltför väl att det inte är förenligt med medlemskap i Europeiska unionen. Så om det är vad du vill så talar du i huvudsak om att lämna Europeiska unionen.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel har gjort klart att fri rörlighet av ”arbetskraftsinvandring” inom EU inte är förhandlingsbart och har varnat brittiske premiärministern David Cameron för att ”det finns ingen återvändo” om Storbritannien genomför premiärministerns utlovade folkomröstning 2017 om de konservativa vinner nästa val.

En vilja att stoppa den så kallade arbetskraftsinvandringen är tydlig också i Frankrike och just Tyskland. Tidigare har Schweiz som enda europeiskt land folkomröstat att sätta stopp för ytterligare massinvandring. I samband med detta utsattes landet, som inte är med i EU men har avtal med unionen, för förtäckta hot av EU:s makthavare.

Källa:
Philip Hammond: be ready to leave EU


  • Publicerad:
    2014-11-15 14:55