MORD. Nerijus Bilevicius får livstids fängelse för mordet på Lisa Holm. Det står fast sedan Högsta domstolen i dag beslutat att inte pröva målet.

lisa-holm2

Den 17-åriga flickans försvinnande i juni förra året väckte stor uppmärksamhet. Lisa Holm försvann från sitt jobb på ett kafé i Blomberg på Kinnekulle den 7 juni. Den 12 juni hittades hon död i en arbetsbod på en närliggande gård.

Nerijus Bilevicius dömdes både i Skaraborgs tingsrätt och Göta hovrätt till livstid för mordet. Bilevicius valde att överklaga domen även till Högsta domstolen, men HD väljer att inte ta upp fallet. I februari i år bytte han advokat efter Göta hovrätts dom. Överklagandet till Högsta domstolen innehöll över 70 punkter och lämnades in i mitten av april.

— Jag tänker att det var väntat, jag har sagt hela tiden är det en stabil utredning och det är två klara domar från tingsrätt och hovrätt. För att HD skulle ta upp det krävs det synnerliga skäl eller att det skulle kunna bli prejudicerande och det har inte jag kunnat se, säger åklagaren Lars-Göran Wennerholm som varit ansvarig för målet.

— Det känns ju bra såklart, framför allt för familjen som nu kan lägga själva rättsprocessen bakom sig och att det är klarlagt vem som gjorde det här, fortsätter Wennerholm.

Källa:
Domen mot Lisa Holms mördare står fast
Livstid för Holm-mordet står fast


  • Publicerad:
    2016-05-02 14:15