BROTT. Under fredagen väcktes det åtal mot Lisa Holms misstänkte mördare. I stämningsansökan som åklagaren lämnat in framgår det  vad som var dödsorsaken och vilka bevis som finns mot den misstänkte mannen.

lisa-holm

Klockan elva idag väcktes det åtal mot den 35-årige man som suttit häktad sedan i juni, misstänkt för mordet på 17-åriga Lisa Holm. Nu när åtalet är väckt så är förundersökningsmaterialet offentligt och man vet nu hur och var Lisa Holm mördades och vilka bevis som finns mot den misstänkte mördaren.

Enligt åtalet ska 35-åringen ha mördat Lisa genom hängning. Han ska i samband med dådet ha tejpat över hennes mun och runt hennes huvud över mun och näsa. Vidare har han dragit ner, respektive upp hennes kläder så att hennes kön och bröst blottats. Därefter ska han ha fört bort kroppen och gömt den i ett smalt klädskåp i en arbetsbod på Martorps Gård, Götene kommun.

De bevis som finns mot mannen är bland annat att man funnit hans DNA, i form av blod, på insidan av hennes kläder. Hans DNA ska även ha hittats på mordplatsen.

Ett annat bevis som talar emot 35-åringen är hans brors vittnesuppgifter. Brodern ska ha lämnat uppgifter om att 35-åringen betett sig märkligt efter dådet och han ska även ha uppmanat brodern om att ljuga för polisen om vad han hade för sig under kvällen då Lisa Holm försvann. Hans fru ska också ha tvättat hans byxor under kvällen då Lisa försvann.

Lisa Holm ska inte ha blivit våldtagen enligt uppgifter men man tror att det fanns ett sexuellt motiv till mordet. Polisen har gått igenom en av 35-åringens datorer och hittat sexuella bilder med bundna kvinnor, som kan kopplas till det sexuella motivet.

Källa:
Så mördades Lisa Holm – här är bevisen


  • Publicerad:
    2015-10-23 11:40