UTRIKES. Vitryssland är en tänkt språngbräda för EU-orienterade krafter som senare vill omkullkasta Rysslands ledarskap, enligt Lukashenko.

Enligt Vitrysslands president Alexandr Lukashenko är han själv och Vladimir Putin eniga om att de krafter som nu vill genomföra en revolt i landet kommer fortsätta genom att angripa Ryssland.

— I Ryssland ser jag ofta media som skriver ”i Vitryssland, i Vitryssland”, men det händer här, på Rysslands västra gräns, sade Lukashenko till RT under ett möte i Grodno idag.

— Vi blir pressade, jagade. Jag och Putin är överens om att de angriper oss här nu för att senare fortsätta i Ryssland. Det är en språngbräda vi måste förstöra. Det är en åsikt jag delar med Putin.

Putin har enligt Lukashenko ifrågasatt varför han inte hållit offentliga möten under krisen, något han gjorde först idag. Enligt presidenten är anledningen att han fruktade angrepp mot sina anhängare. Han frågar sig också om han tvekat för länge, men nu verkar han alltså ha gett sig ut i offentligheten igen.


  • Publicerad:
    2020-08-22 19:05