POLITIK. Man skulle kunna tro att EU och främst Johansson själva skulle bli glada med mer invandring från Vitryssland. Istället ser EU och Johansson det som en börda trots att de talat sig varma om invandringens lönsamhet och nödvändighet för Europa.

Retoriken från Västvärldens medier mot Lukasjenko påminner om den de använder mot Putin eller gjorde mot Trump, att de personligen styr allting i landet. Skärmbild: Youtube.

Alexander Lukasjenko har fått stark kritik av nyliberala och socialdemokratiska krafter i västvärlden som ville ersätta honom med deras galjonsfigur Svjatlana Tsichanoŭskaja. Västvärlden har länge blandat sig i Vitrysslands inre angelägenheter och är fientligt inställda till honom. Lukasjenko har därför börjat ge europeiska politiker vad de alltid velat ha, nämligen invandring. 1 600 invandrare från Mellanöstern och Afrika har transporterats genom Vitryssland och in i Litauen, alltså samma sorts invandrare som Sverige har fått. Ylva Johansson och andra makthavare i det europeiska toppskiktet har blivit rasande för hans sätt att transportera dessa invandrare från honom till länder i EU. I Yle beskriver Johansson att invandrarna används för politisk påtryckning.

— Mycket tyder på att det här är något som orkestreras av Lukasjenko där man använder migranter som en politisk påtryckning, säger Johansson som är EU:s inrikes- och migrationskommissionär.

Hon säger vidare:

— Det viktiga nu är att vi försöker få stopp på sättet att använda migranter i politiska utpressningssyften och att visa att det här är EU:s yttre gräns. Litauen behöver EU:s stöd.

Antalet som det rör sig om är 1 600. Min fråga blir då varför detta ses som något negativt? Invandringen har framställts av Johansson och hennes parti samt hundratals politiker från EU som lönsam i flera årtionden, Lukasjenko skickar alltså välfärdsbomber till EU-länderna. Hur kan de attackera honom för detta? Hur kan de och EU avhumanisera invandrarna genom att säga att de används som politisk påtryckning när Lukasjenko ger invandrarna vad de vill ha? En biljett in till EU där de får ta del av bidragskarusellen. Det råder ingen migrationskris heller i Europa, det har Johansson själv stått och sagt för några dagar sedan så hur kan 1 600 invandrare ses som något allvarligt för Europa?

Om hitintills 1 600 invandrare ses som en politisk påtryckning. Vad är då inte de miljoner invandrare som kommit hit? Vem har gynnats av en sådan politisk påtryckning? Inte är det människor ur den vita rasen i alla fall, det är vi som utsatts för den. Men socialdemokratin i EU verkar gilla att få nya väljare, liberalerna nya människor att knäcka välfärdssamhället med och ett visst folk med rötter från medelhavet gynnas av att vita trycks ned i största allmänhet. Dagens Nyheter skriver ut:

— Det blev en väldigt upprörd stämning i utrikesrådet när Litauens utrikesminister berättade om att det varje dag kommer ett stort antal flyktingar orkestrerat av Belarus, som har fått veta att det här är vägen in till EU, säger utrikesminister Ann Linde (S) till TT.

Trots retoriken att invandrarna är en börda så sätts inte Johansson eller Linde på plats av dagstidningarna, inte ens Dagens Nyheter som jagat med blåslampa mot de som problematiserat invandring på ett sådant här vis. Det är Lukasjenko som är den dåliga mannen, han som främjat 1 600 medan Johansson och de andra har främjat miljontals bara i Sverige, för att inte tala om i resten av EU. Nu ska gränsbevakare skickas dit då det anses nödvändigt att täppa till ett sådant hål medan migranter öses in från andra håll i Europa och NGO:s tillåts fritt transportera dem till Europeiska hamnar. Dessa migranter får som vi vet gå igenom hela Europa och söka asyl i Sverige. Självklart vill Johansson passa på att ännu en gång få ihop ett gemensamt tvingande europeiskt asylsystem som gör att de östeuropeiska länderna på sikt kommer att tvingas att ta emot migranter från Afrika och Mellanöstern. Men tillfälligtvis vill man stoppa Vitryssland att ge igen med migranterna mot Litauen som hjälpt till med att försöka byta ut Lukasjenko.

— Det är mycket vi ska göra och måste göra. Frontex måste ta nya steg för att snabbt få minst 60 gränsbevakare på plats, samt ett stort antal fordon och helikoptrar, säger hon till Yle.

Med Johanssons och de andras retorik så borde de grävt en grop som de sedan själva fallit ned i när det kommer till invandringsfrågan. Men jag avslöjar egentligen inget nytt här. Det är inte första gången sådan här hycklande dubbel retorik visas upp för människor och det känns nästan som att vi försöker besegra mygg med kanoner när vi ser något sådant här för miljonte gången från våra politiker och skriver om det.  Jag tänkte därför avsluta med en ny vinkel för mig.

Ylva Johansson och hennes gelikar framstår rent ut sagt som korkade, och på sätt och vis är dem det, men dessa människor är de som styr. De styr över dig och mig och i ärlighetens namn känner jag att det är förnedrande att hon gör det. Johansson är inte dummare än att hon vet om att hon ger dubbla budskap, olika standarder, men hon skiter uppenbarligen i det för hon vet att hon kommer undan med det. På så sätt skäms jag över svenskarna för ”gud” vet om att de skäms inte för sig själva, att de är så korkade och håglösa att de tillåter människor som henne styra över sig.

Titta på henne som hon hånflinar åt er. Foto: Anders Henrikson (CC BY 2.0)

Att folket eller ”massan” tillåter henne och andra förrädiska politiker att styra över dem, är inte detta ett tecken i tiden på att demokratin och den allmänna rösträtten har spelat ut sin rätt? Har inte folket visat länge nog att de bör inte styra och det vore bättre med en upplyst elit som styr åt dem och främjar dem själva genom att slänga EU och Johansson på historiens sophög? Sedan kan folket få mer att säga till om genom val när de har skolats till en högre nivå, om detta nu går? Det återstår att se.


  • Publicerad:
    2021-07-16 11:30