FÖRINTELSEN. Lysande blå och gröna bokstäver som bildade budskapet ”Förintelsen är en bluff” kunde på onsdagskvällen ses mot kvällshimlen på den 70 meter höga Eriksbergskranen i Göteborg. Uppdaterad med film.

”Förintelsen är en bluff” stod med höga självlysande bokstäver på Eriksbergskranen i Göteborg. Skärmbild: Twitter.

Ett budskap som lydde ”Förintelsen är en bluff” lyste på onsdagskvällen upp Eriksbergskranen i Göteborg, skriver GP.

Det rättframma budskapet dök plötsligt upp vid 21.40 på onsdagen och lyste med höga gröna och blå bokstäver upp den 70 meter höga kranen under tio minuter innan det försvann.

Flera vittnen som fortfarande tror på att en ”förintelse” av det mytomspunna antalet ”sex miljoner” ägt rum och som såg det lysande budskapet på kranen, hörde efteråt av sig till GP.

— En väldigt otäck upplevelse, jag skakade efteråt, berättade ett vittne för GP.

— Väldigt obehagligt. Jag var på väg att lägga mig när jag såg meningen, men nu blir det svårt att sova, sa en annan person till GP.

Polisen hade klockan 23 på onsdagskvällen inga uppgifter om händelsen.

— Jag kan inte se att vi fått in något samtal om det. Det är möjligt att det gjorts någon anmälan, det fanns uppgifter om att så är fallet, men det är svårt att överblicka för mig, sa Andreas Odén, polisens vakthavande befäl i region Väst till Expressen.

Tidigare under dagen upptäcktes att mediehus och stadshus i Linköping och Norrköping blivit föremål för lappar med ”antisemitiska budskap” och ”burkar med blått pulver”.

Idag är det den så kallade ”Förintelsens minnesdag” som varje år högtidlighåller och hyllar minnet av den påstådda förintelsen av flera miljoner judar, något som många anser rent logistiskt bör ha varit en omöjlighet.

LÄS ÄVEN: Förintelsen är den största religiösa bluffen


  • Publicerad:
    2021-01-28 00:25