”FÖRINTELSEN”. Med toppmodern teknik klarar ett svenskt krematorium att kremera åtta kroppar per dygn och ugn. Detta bekräftades när krematoriet Lilla aska griftegård intervjuades av Coronabunkern under tisdagen.

Krematorieugn i Auschwitz som enligt den judiska mytologin om ”förintelsen” har fyra gånger så stark kapacitet som en modern svensk krematorieugn. Foto: Nordfront/NTV Nord.

Det var under tisdagens Coronabunkern som Nordfronts Jimmy Thunlind intervjuade en representant för krematoriet Lills aska griftegård i Linköping. Detta med anledning av att flera krematorier har flaggat för överbelastning med tanke på alla coronadödsfall.

Krematoriet i fråga hade inte märkt av någon extra arbetsbelastning. Men Thunlind passade också på att ställa frågor kring vilken kapacitet ett modern krematorium har, med tanke på den extrema kapacitet att bränna kroppar som krematorieugnar ska ha haft redan under 40-talet enligt förintelsemyten. Enligt representanten för Lilla askas griftegård har krematoriet, med två ugnar, en maxkapacitet på 16 kroppar per dag. Detta kan dock ökas med 40 procent ifall man arbetar övertid, vilket innebär att man kan elda upp som mest 22,4 kroppar per dag på två ugnar.

Enligt den officiella förintelsemyten brände man dock 4 400 kroppar per dag på 46 ugnar i exempelvis Auschwitz redan på 40-talet:

By the early spring of 1943, four huge crematoria became fully operational at Auschwitz II (Birkenau). They housed eight gas chambers and forty-six ovens that could dispose of some 4,400 corpses per day.

Enligt narrativet gick dock ugnarna dygnet runt – helt utan driftstopp – vilket ändå resulterar i att man landar på fyra kroppar i timmen. Detta ska alltså jämföras med de två toppmoderna krematorieugnarna på Lilla askas griftegård som under en normal arbetsdag på åtta timmar bränner 16 kroppar, med andra ord en kropp i timmen.

Frågan är ju då ifall man under Tredje riket hade så pass effektivare krematorieugnar att man hade en fyra gånger så stark kapacitet som Lilla askas griftegård. Men enligt mannen som intervjuades har utvecklingen med krematorieugnar gått stark framåt bara de senaste 50 åren.

— Det sker ju kontinuerligt en utveckling av styrsystem och brännarsystem. Dels att det är effektivare och miljömässigt bättre. Det är en utveckling som pågår hela tiden. Och vi uppdaterar ju vår utrustning efter senaste tekniken så att vi ska hänga med, säger mannen som arbetat inom begravningsbranschen i 20 år.

Bara sedan 2007 har krematorieugnarna effektiverats ordentligt, bekräftar han. På frågan om man hade samma effektivitet för 50 år sedan svarar han:

— Nej det hade man inte.

Till skillnad från krematorieugnarna i Auschwitz som enligt den officiella judiska mytologin var igång dygnet runt i månad efter månad bekräftar också Lilla askas griftegård att deras toppmoderna ugnar behöver driftstopp och underhåll emellanåt.

Lyssna på Jimmy Thunlinds intervju:


  • Publicerad:
    2020-04-28 21:30