LYSEKIL. Aktivitetshus ska få Lysekilsborna på andra tankar.

Förra året blev den lilla kuststaden Lysekil utsatt för mångkulturen genom invandrargäng som strök runt och vandaliserade samt misshandlade vanliga svenskar. Det var svenska pensionärer som till slut tog upp kampen med ett gäng hotfulla somalier.

Händelserna i Lysekil hade inte blivit kända om det inte varit för alternativmedia som rapporterade från plats. Nordiska motståndsrörelsen genomförde också en offentlig aktion för att visa stöd till Lysekilsborna, vilket var mycket uppskattat.

Efter det mångkulturella misslyckandet har de styrande i Lysekil nu slickat såren. Deras svar är mer mångkultur genom ett aktivitetshus som ska ”öka integrationen”. På kommunens sida skriver man att det ska vara en kulturmötesplats där Lysekilsbor kommer kunna ägna sig att spela musik, uppträda m.m., men till Bohusläningen säger de ansvariga att det egentliga syftet är att bidra till mer mångkultur.

I aktivitetshuset hoppas man att ”olika generationer ska kunna träffas över en fika”, men i avsiktsförklaringen som publicerats på kommunens hemsida framgår att det café som kommer att finnas där är ett så kallat språkcafé. Rami Tobji, som är så kallad samhällsguide för nyanlända, är också en del av projektet och uppger att hans roll är hjälpa nyanlända på olika sätt.

Projektet styrs av det socialdemokratiska ABF tillsammans med Lysekils kommun.

Källa:
Ny mötesplats ska få fler i Lysekil att syssla med kultur


  • Publicerad:
    2019-03-16 15:40