USA. Judar dominerar bland presidenterna på de amerikanska Ivy Leauge universiteten. Dessa universitet anses tillhöra den absoluta eliten bland amerikanska universitet.

Det är National Justice Partys tidning National Justice som rapporterar detta. Ivy Leauge är samlingsnamnet på åtta privata universitet som i amerikansk kultur ses som elituniversitet. Dessa universitet ger studenter kontakter som de sedan använder sig av för att klättra i det amerikanska staten och företagsvärldens makthierarkier. Sex av presidenter har bekräftad judisk härkomst, en ytterligare är misstänkt då en rabbin (som var den enda religiösa ledaren på plats) talade vid hans invigning.

Harvard universitets president Lawrence Bacow har under en lång tid arbetat för fortsatt diskriminering mot vita och asiatiska studenter. Bacow menar på att det är nödvändigt att exkludera vita studenter som kvalificerat sig för att det skapar en skolmiljö som lyfter fram mångfalden. Den egna judiska gruppen diskrimineras inte då hela 53 procent av de som tar bachelorexamen på universitet är av judisk börd. Juden Ron Unz hävdar att den höga andelen judar på Ivy League inte beror på meritokrati utan av andra orsaker. Något som han för fram i sin text The Myth of American Meritocracy.

Samtidigt så arbetar juden Peter Salovey som president på Yale. I oktober meddelade han att han skulle använda universitetets resurser för att skapa en ”inkluderande miljö” där alla skall känna sig välkomna. Han meddelade också att ”The Center For Law and Racial Justice” skulle få resurser så att jurister kan lära sig hur man använder lagen för att främja sina ideologiska idéer.

Konservativa i USA förklarar detta med att studenter med vänsteråsikter mobbar universitetens ledning, något som inte är sant, för när väl vänstern riktar sitt agg mot Israels behandling av palestinier och försöker politiskt strypa finansiering till Israel från universitet så meddelade judinnan Christina Paxson och presidenten för Brown University att universitetet donationsmedel inte skall användas som ett politiskt instrument.

Inte heller har universiteten attackerat Donald Trumps exekutiva order som är skapad mest för att förhindra The Boycott, Divestment, Sanctions (BDS), men även kritik mot den judiska gruppen. BDS är skapad för att organisera bojkotter mot Israel med tanke på hur de behandlar det palestinska folket. Lagen är konstitutionsvidrig då den förhindrar människor från att kunna använda sin yttrandefrihet som de får genom första tillägget i den amerikanska konstitutionen.


  • Publicerad:
    2021-03-25 17:35