FALSKFLAGG. Malaysia tror västvärlden ljuger om att det skulle ha varit Ryssland som sprängde passagerarflygplan MH17 i juli 2014.

Simulerad bild från den officiella haverikommission som utrett hur Ryssland ska ha skjutit ned passagerarplan MH17.

Malaysias premiärminister Mahathir Mohamad säger att han inte tror på påståendena att Ryssland avfyrade BUK-missilen som i juli 2014 sprängde passagerarflygplan MH17 och dödade alla 298 passagerare ombord.

Ombord fanns bland annat många australiensare. Förra året anklagade Australien och Nederländerna officiellt Ryssland för att ha varit direkt inblandade i nedskjutningen.

Den av Nederländerna ledda haverikommissionen bestående av tekniker och annan personal från Australien, Belgien, Malaysia, Nederländerna och Ukraina släppte då en rapport som angav att haverikommissionen hade ”juridiska och övertygande bevis som skulle hålla i en rättssal”.

Enligt rapporten sköts flygplanet ned av en missil som ägdes av ryska armén.

Men ett tal som Mahathir Mohamad höll i torsdags har i någon mån skakat om medier i västvärlden. Mohamad sade att han inte alls trodde på något av det som framkommit i utredningen. Istället anklagade han de som anklagade Ryssland för nedskjutningen att man hade utsett Ryssland som syndabock av strikt politiska skäl. Mahathir Mohamad erkänner att missilen tillverkats i Ryssland men att det inte betyder att Ryssland har ägt eller avfyrat den.

— De anklagar Ryssland men vilka bevis har de, frågade Mohamad retoriskt.

— Det skulle kunna vara ukrainska rebeller, det skulle kunna vara ukrainska regeringen för de har också samma missil, fortsatte Mahathir Mohamad.

Tidigare stöd åt Mohamads påståenden
Att det skulle kunna vara det av västmakter och den judiska makten djupt infiltrerade Ukraina som sköt ned flygplanet har flera personer redan påpekat. Däribland den amerikanske journalisten Robert Parry som tidigare varit med om att avslöja Iran-Contras-skandalen. Parry menar att Ukraina och USA sköt ned flygplanet i en falsk flaggattack i syfte att svartmåla Ryssland.

Nederländska utredare säger dock att det finns både videoupptagningar och fotografier som bevisar att den missil som använts kom från samma luftvärnssystem som finns i Kursk, västra Ryssland. Men Mahathir Mohamad underkänner utredningen.

— Vi [Malaysia] har kanske inte rätt expertis, men vi kan köpa expertis, sade Mahathir Mohamad i torsdags.

Han sade också att Malaysia hela tiden behandlats styvmoderligt under utredningen.

— Av någon anledning tilläts inte Malaysia undersöka den svarta lådan för att se vad som hände. Vi vet inte varför vi har exkluderats från utredningen men redan från början har vi sett alldeles för mycket politik i detta och idén var att utreda hur detta hände, men verkar vara fokuserat på att sätta dit ryssarna för det, sade han.

— Detta är inte en neutral from för utredning, fortsatte Mahathir Mohamad.

Den australiensiska publikationen News.com.au skriver att Dr. Mahathir Mohamad är känd för att tycka om konspirationsteorier och att detta inte är första gången hans uttalanden har orsakat höjda ögonbryn.

Bland annat hävdar han att judar styr världen via ombud och mellanhänder, där de stora internationella bankerna spelar nyckelrollen. Han har också kallat sig för ”stolt antisemit”.

Källa:
Malaysian PM declares ‘no evidence’ Russia shot down MH17


  • Publicerad:
    2019-06-03 19:20