INRIKES. En man är gripen misstänkt för grov mordbrand på SVT- och SR-huset på Lindholmen i Göteborg. Mannen har skador som antyder att han har med gärningen att göra.

Strax innan klockan 05 på fredagen gick larmet i radio-och tv-huset på Hisingen i Göteborg. En ung man försökte slå in rutan med en hammare och låg skadad utanför huset när väktare kom till platsen.

– Han har sagt till någon på plats där att han hade tänkt elda upp huset men varför och om han hade något motiv vet vi inte i nuläget, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman.

Bredvid mannen fanns både tändvätska och tändare. Mannen är förd till sjukhus och polisen rubricerar händelsen som försök till grov mordbrand.

– Han har skadat sig när han försökt slå sig igenom fönstret och vårdas på sjukhus just nu, det får gå före förhöret, säger Fuxborg.

Senare under förmiddagen meddelade polisen att mannen efter förhör är anhållen av åklagare och att ett nytt förhör kommer att hållas under eftermiddagen. Något känt motiv saknas alltså i nuläget men spekulationerna är i full gång med tanke på att det är statens flaggskepp i vinklad propaganda.

Källa:
Försök till grov mordbrand på SVT i Göteborg


  • Publicerad:
    2018-01-26 17:10