UTRIKES. Marine Le Pen bör undergå en psykiatrisk utvärdering, menar en domstol. Detta efter att nationalistledaren delat IS-avrättningar på sociala medier.

Efter att ha blivit jämförd med Islamiska staten valde Marine Le Pen, ledare för nationalistpartiet Nationell samling (före detta Nationella fronten), att dela bilder på IS-avrättningar på Twitter i syfte att påpeka det absurda i jämförelsen.

Efter att ha åtalats (!) för IS-bilderna har nu en domstol i Nanterre utanför Paris yrkat på att hon bör göra en psykiatrisk utvärdering.

”Efter att ha tagit avstånd från IS skräckvälde genom Twitter har nu det ’franska rättsväsendet’ ombett mig göra en psykiatrisk utvärdering. Hur långt är de villiga att gå?” kommenterade Le Pen det skandalösa förslaget.

Etablissemangsmedier hävdar att proceduren är standard, något som nationalistledaren starkt förnekar. Le Pen har bland annat fått stöd av Italiens inrikesminister Matteo Salvini som säger sig ”sakna ord” för förslaget.

Döms Le Pen kan hon som maxstraff få 75 ooo euro i böter och tre års fängelse, för att ha spridit ”våldsamma budskap som uppmuntrar terrorism eller pornografi eller allvarligt skadar människans värdighet och som kan ses av minderåriga”.

Källa:
Court orders psychiatric evaluation for Marine Le Pen, she slams it as ‘mind-blowing’


  • Publicerad:
    2018-09-20 18:30