SVERIGEDEMOKRATERNA. SD-politikern Mattias Karlsson uppvisar allt fler tecken på paranoia och anklagade i helgen Nordiska motståndsrörelsen för att försöka skrämma honom. Detta på grund av att han hört ett rykte om att ”nazister” satt upp banderoller i området där han bor.

Nordfront har tidigare skrivit om hur SD-toppen Mattias Karlsson bröt samman och i ett Facebook-inlägg hätskt attackerade flera namngivna personer. Bakgrunden var att några av de utpekade skulle ha gjort sig lustiga över att Karlsson skaffat sig en icke-vit flickvän.

Karlssons inlägg har hittills resulterat i en polisanmälan om förtal mot honom från Ingrid Carlqvist som pekades ut som en person som ursäktat ”vissa former av pedofili”. Karlsson kontrade då med att uttala sig till Expressen och skriva ett till hysteriskt Facebook-inlägg där han presenterade sina bevis för att Carlqvist skulle kunna ”anses försvara/ursäkta vissa former av pedofili”.

— Olika hatiska trådar om min flickvän har skapats på olika forum. Det är allt från ganska triviala nedsättande kommentarer till mer allvarliga hotelser. Det är av så pass allvarlig karaktär att Säkerhetspolisen har beslutat sig för att höja insatsen kring min person, beklagade sig Karlsson till Expressen.

— Hon har kanske en något mörkare hudfärg än många infödda svenskar, sa han också angående sin nya flickvän.

I lördags bytte Karlsson också profilbild på Facebook till en anti-nazistisk mem där hakkorset och diverse andra symboler slängs i en papperskorg. Vidare skrev Karlsson ett förvirrat inlägg på Facebook samma kväll där han inbillade sig att Nordiska motståndsrörelsen satt upp banderoller i hans by som någon form av hot mot honom. Karlsson skrev följande:

Nås av nyheten att nazister strukit runt i min by nu ikväll och satt upp banderoller för Nordiska motståndsrörelsen. Antar att syftet är att skrämma mig till tystnad.

Kan dock meddela alla beundrare av fulmustaschade, småväxta tyska män i läderkoppel att ni bara slösar med er energi.

Jag har varit beredd att dö för demokratin och för min vision av ett tryggare, varmare, mer sammanhållet och bättre Sverige ända sedan jag beslutade mig för att engagera mig politiskt och det är jag fortfarande.

Jag har inte vikt ned mig för vänsterextremisterna som försökte mörda mina vänner och som slog mig medvetslös med järnrör, jag har inte vikt ned mig för islamisterna som hotat slakta mina barn och jag kommer inte vika ner mig för er.

Med tanke på Karlssons allt mer uppspelta, bittra och paranoida ton spekulerar många nu om att han är på väg att gå in i väggen. Enligt Expressen var Karlsson deprimerad, hade panikångest och led av utmattningssyndrom under valrörelsen 2018. I övrigt är Karlsson känd för att driva igenom uteslutningar av mer radikala sverigedemokrater på väldigt lösa grunder.


  • Publicerad:
    2019-10-28 14:15