POLITIKER. Mattias Karlsson (SD) berättar om sin traumatiska upplevelse när han såg att Nordiska motståndsrörelsen satt upp banderoller i hans hemstad. Han tror själv att banderollerna var riktade mot honom personligen och hans mörka flickvän.

Mattias Karlsson (SD) har en brun flickvän. Foto: Twitter.

Sverigedemokraten Mattias Karlsson berättar i SVT:s program ”Min sanning” om när han såg att Nordiska motståndsrörelsen satt upp banderoller i hans hemstad. Han tror att propagandaaktionen var riktad mot honom själv och hans icke-vita flickvän från Indien.

— Hon har kanske en något mörkare hudfärg än många infödda svenskar, erkände Karlsson i samband med att de flyttade ihop, men försökte ursäkta sig med att kvinnan var ”svenskfödd, smålandsättad och konservativ”.

Han påstår att han och hans flickvän har utsatts för ”hat och hot” eftersom hans flickvän har ”mörkare hy”. Vidare utrycker han att han ”alltid hatat nazister”.

Inget tyder på att banderollen var riktad mot den sverigedemokratiska politikern, även fast många har gjort sig lustiga över hans bruna flickvän. Men Karlsson hävdar bestämt att syftet med banderolluppsättningen var att ”skrämma honom till tystnad”.


  • Publicerad:
    2021-01-10 12:30