SIONISM. Nils Karlsson (Mp) känner förtröstan inför framtiden. Om det ”går åt helvete” med Sverige, kan han alltid rädda sig själv och sin familj genom att flytta till Israel. Det är ett skäl till att den judiska staten Israel behövs, anser Karlsson

Malmös kommunalråd med ansvar för demokrati, jämställdhet och mänskliga rättigheter heter Nils Karlsson. Han är miljöpartist. Att Sverige är på väg att gå under är ett hanterbart problem för Karlsson. Eftersom hans fru och barn är judar, kan de alltid rädda sig till Israel.

På kommentaren att Karlsson ju ”bara är skåning” svarar han:

Att Karlsson och hans judefamilj alltid kan flytta hem är naturligtvis bra för honom. Sveriges situation är därför underordnad. Det viktiga är att Israel finns, bland annat för att landets existens är bra för honom själv. Samtidigt har svenskar förstås inget annat land att flytta till.

LÄS ÄVEN: Judarna har alltid Israel – vad har vi?

Signaturen Simon Johansson ger Karlsson det utmärkta rådet att flytta redan nu. Karlsson skriver dock att Sverige är hans och hans familjs land också, varpå Simon Johansson lakoniskt replikerar:


  • Publicerad:
    2018-04-21 21:20