SIONISM. I samband med att skurkstaten Israel firade sin 70-årsdag minglade Sveriges statsminister med diverse sionister. Han garanterade fortsatt lojalitet från Sverige, trots ”meningsskiljaktigheter” och att Sverige ska göra allt för att skydda judar.

Den feministiske statsministern Stefan Löfven bedyrade sin kärlek till Israel i samband med att skurkstaten firade 70 år. Skärmbild: tv4.se.

Under tisdagen firade den israeliska skurkstaten 70 år av existens. På plats i Sverige för att fira detta fanns statsministern för ”världens enda feministiska regering” Stefan Löfven. I ett tal bedyrade han regeringens lojalitet med sionismen, rapporterar den kristna tidningen Världen Idag.

— Våra länder har haft sina åsiktsskillnader, vi är gamla vänner och liksom gamla vänner har vi i stunder varit oense. Vi tvekar inte att utmana och ifrågasätta varandra, så som gamla vänner gör, ska statsministern ha inlett sitt tal.

Löfven fortsatte att lovorda skurkstaten och lovade att Sverige alltid kommer att vara troget den sionistiska tanken:

— Men även när vi har olika synsätt vill jag att ni ska veta detta: Sverige är en vän till Israel. Israel har legitima behov av säkerhet och vi står emot dem som ifrågasätter Israels existens.

Israels ambassadör i Sverige, Ilan Ben-Dov, höll också tal under eventet. Då passade han på att försvara skurkstatens agerande mot sina kritiker:

— De senaste 70 åren har vi byggt en stabil demokrati, den enda demokratin i Mellanöstern. Vi har byggt ett vibrerande, pluralistiskt samhälle och en blomstrande kultur, sade ambassadören och fortsatte:

— Vårt budskap till dem är tydligt och klart: Vi är här för att stanna. Och vi kommer att försvara oss mot mullorna, jihadisterna och en kultur av hat.

Löfven fortsatte i sitt tal att attackera alla som kritiserar Israel och judisk makt och lovade att bekämpa skurkstaten och det judiska folkets fiender:

— Min regering kommer att göra allt för att judar i Sverige ska vara säkra, proklamerade statsministern i sitt tal, som avslutades med:

— Kära Israel, grattis på födelsedagen, jag önskar er framgång och fred.

Enligt Världen Idag, som är en uttalad sionistisk tidskrift, var inte statsministerns tal tillräckligt. De citerar i en artikel Ulf Cahn från organisationen Förenade Israelinsamlingen, som på Facebook ska ha skrivit:

För det första är vänskap ömsesidigt. Sverige och regeringen må se Israel som en vän, men Israel ser inte längre Sverige som en vän. För det andra kan man inte vara en vän mellan fyra väggar och något annat i offentligheten.

[…]

När Löfven kallar Israel sin vän, men samtidigt har en annan vän (palestinierna och Abbas) som man stödjer ekonomiskt, oavsett att denna andra vän hugger vännen Israel i ryggen, då är man ingen vän till Israel

Källa:
Stefan Löfven: Sverige är en vän till Israel


  • Publicerad:
    2018-04-29 10:00