NORGE. En kvinnlig nattvakt blev överfallen och utsatt för ett våldtäktsförsök på ett boende för ”minderåriga” asylsökare i Norge. Asylsökaren som misstänks för brottet blev snabbt frisläppt och har nu flyttats till ett annat boende.

En kvinnlig anställd på ett asylboende i Kyrksæterøra i södra Trøndelag i Norge blev i september överfallen och utsatt för ett våldtäktsförsök av en så kallad ensam minderårig asylsökare.

Kvinnan, som är i 40-årsåldern, arbetade som nattvakt på boendet men har sjukskrivits efter våldtäktsförsöket.

— Han sprang efter mig, tryckte upp mig mot ett skåp och höll fast mig. Han tog på mig både här och där. Jag var helt säker på att han skulle lyckas våldta mig.

Kvinnan lyckades fly in till ett rum där hon låste in sig och larmade polisen som snabbt kom till platsen. Den misstänkte gärningsmannen påstås vara under 18 år och blev frisläppt efter bara några timmar hos polisen. Enligt uppgifter bor han nu på ett annat boende i Norge.

Kvinnan reagerar på att mannen inte sitter bakom lås och bom och oroas nu för andras säkerhet.

— Detta kommer helt säkert att ske igen, flera gånger. Och kanske kommer det att sluta på ett annat sätt än vad det gjorde för mig, säger hon.

På boendet i Kyrksæterøra bor det upp till 40 så kallade ensamkommande minderåriga asylsökare. De uppges vara i åldrarna mellan 15 och 18 år.

Källor:
Ansatt på mottak for mindreårige forsøkt voldtatt
Siktet for voldtektsforsøk – ble løslatt og omplassert


  • Publicerad:
    2016-10-26 10:35