MASSINVANDRING. Fyra så kallade flyktingar är misstänkta för att ha gruppvåldtagit och misshandlat en 19 år gammal asylsökare på det enorma boendet i Stokke i Norge före jul. Både gärningsmännen och offret är från Syrien.

stokke

Händelsen inträffade på Oslofjord Convention Center (OS) i Stokke i Norge strax innan jul. Konferensscentret fungerade då som en enorm mottagning för upp emot 1000 asylsökare. Avtalet med UDI löpte ut den 31 januari.

Händelsen omtalades först som ett våldsbrott. Enligt uppgifter som polisen gick ut med rörde det sig om en 19-årig syrisk man som hade blivit slagen och sparkad av tre andra asylsökare. Av åtalet framkommer det dock att det rörde sig om både gruppvåldtäkt och misshandel och att antalet gärningsmän var fyra, inte tre.

Tre av gärningsmännen blev gripna och häktade i december. Den fjärde greps i Stockholm i fredags. De tre förstnämnda är syriska asylsökare som kommit till Norge, två i 20-årsåldern och en i 40-årsåldern. Den fjärde är en syrisk invandrare i 20-årsåldern som fått uppehållsstillstånd, som var på besök på mottagningen i Stokke den aktuella kvällen.

Polisadvokaten Lise Dalhaug säger till Dagbladet att polisen sitter på filmmaterial från övergreppen, som gärningsmännen själva ha filmat.

— Det har genomförts förhör med offret och långa förhör har gjorts med alla åtalade. Vi sitter på film från övergreppen, som de misstänkta själva har filmat.

Den misstänkta mannen i 40-årsåldern pekas av polisen ut som huvudpersonen i händelsen, och han ska även vara misstänkt för våld mot sin egen fru.

Publicerades ursprungligen på Frihetskamp.net.

Källa:
Fire menn siktet for voldtekt av 19 år gammel mann på asylmottak i Vestfold


  • Publicerad:
    2016-02-22 09:00