NORGE. I måndags inleddes rättegången mot två unga invandrare som åtalats för rån och två våldtäkter som inträffade strax före jul i Oslo i Norge.

politibil-lys

Det var i måndags denna vecka som rättegången inleddes mot två unga invandrare som åtalats för rån och två våldtäkter. De två åtalade uppges vara 16 och 18 år gamla, och kommer från Tanzania och Afghanistan.

Rånet och den första våldtäkten inträffade strax före jul förra året. De två invandrarna rånade då en Narvesen-kiosk på Bogstadvägen i Oslo med kniv. Efter rånet flydde 18-åringen från platsen, medan 16-åringen stannade kvar och våldtog den 17-åriga unga kvinnan som stod bakom disken.

Våldtäktsoffret berättade udner rättegången att 16-åringen höll en kniv mot hennes hals och frågade: ”Vill du dö idag?”, strax innan han hotade med sig henne in i bakrummet och våldtog henne. 16-åringen har erkänt våldtäkten.

Den unga kvinnan sa vidare att hon har försökt att återuppta sitt arbete på Narvesen, men att hon inte klarar av det.

— Jag kämpar med ångest. Jag blir väldigt rädd när det kommer in mörkhyade personer. Jag kommer nog inte kunna jobba mer i en kiosk, sa hon under rättegången.

Tre dagar senare checkade invandrarna in på Anker hotell i Oslo. De ska ha betalat sin övernattning med rånbytet. På hotellrummet ska våldtäkt nummer två ha inträffat. Denna gång ska offret, en 15-årig flicka, ha blivit gruppvåldtagen av de båda invandrarna. De båda åtalade nekar till brottet.

Dagen efter våldtäkten greps invandrarna av polisen. 16-åringen sitter häktad på en ungdomsanstalt i Eidsvoll och 18-åringen har placerats på en ungdomsinstitution.

Källa:
Innvandrere i retten tiltalt for ran og voldtekter


  • Publicerad:
    2016-04-27 08:00