BROTT. Under lördagsnatten har ett flertal personer blivit misshandlade och rånade i Västsverige. Polisen har inte gripit några misstänkta alls – för något av rånen.

I Kungsbacka överfölls en ung man som var i sällskap med sin flickvän av ett flertal personer vid en hållplats. Gänget misshandlade pojkvännen innan de rånade honom på hans mobiltelefon.

— Han ska ha blivit misshandlad i någon form, men det är oklart om han blivit sparkad eller om man har använt tillhygge, säger Tommy Nyman, presstalesman i polisområdet Region Väst.

Överfallet skedde vid en hållplats på Blåklintsvägen strax innan klockan fyra under natten mot söndagen och polisen har inte lyckats gripa några misstänkta för brottet.

Minst ytterligare tre personrån ska under samma natt ha inträffat i Göteborg. Vid ett av rånen ska offret ha blivit knivskuren i bröstet.

Det var när en man boendes i Majorna gått ut för att slänga sopor vid halv ett-tiden i natt som en okänd man kom fram och bad om en cigarett. Mannen ska i samma stund ha slitit fram en kniv och krävt offret på hans mobiltelefon.

När offret vägrat lämna ifrån sig telefonen blev det bråk och han blev knivskuren i bröstet. Polisen gjorde i jakt på gärningsmannen sökningar med hund i området, men kunde inte gripa någon misstänkt.

Strax efter klockan tio på lördagskvällen blev en man attackerad i en gångtunnel i Angered. En rånare ska efter att ha tryckt upp offret mot en vägg och sökt igenom hans fickor försvunnit med mannens pengar och halsband.

Lite senare samma kväll rånas en man vid en bankomat i Nordstan.

Det var när en man skulle ta ut pengar vid en bankomat i Nordstan som två män dyker upp och håller fast mannen för att sedan ta pengarna han nyss tagit ut från bankomaten.

— De allra flesta bankomater har kameraövervakning och vi ska givetvis titta på det i det här fallet, men om det inte är en impulshandling av rånarna väntar de oftast till att de kommer ur kamerans vinkel innan de slår till, säger Tommy Nyman.

Vad gäller rånen i Angered och Nordstan har polisen inte heller där lyckats gripa några misstänkta.

Källa:
Ungt par rånade i natt


  • Publicerad:
    2016-05-08 14:55